ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سخنان حکیمانه، اخلاقی و عرفانی، استاد ارجمند: حاج آقا پور شبانان
۱۲ فروردين ۱۴۰۱, ۱۱:۰۳ صبح
ارسال: #54
RE: سخنان حکیمانه، اخلاقی و عرفانی، استاد ارجمند: حاج آقا پور شبانان
از زمانی که انسان به صورت جماد و نبات و گیاه بوده تا رسیدن به این مرحله، مراحل گوناگونی را طی کرده و از ابتدا این انسان بعنوان جماد در خاک بوده و بعدوارد میوه درخت و شیر گوسفند و عسل و...شد وهمه اینها به نوعی ترکیبی ازآب وزمین هستند و انسان با ارتزاق از این مخلوقات خداوندی رشد کرده و انسان شده است. این مراحلی را که انسان طی کرده ، اگر می دانست و می توانست فکر کند، به این نتیجه می رسید که طی کردن همه این مراحل برای این است که انسان به یک جایگاه ابدی و همیشگی و باقی برسد و بپیوندد . پس انسان آن مراحل یعنی از زمانی که جماد بوده و غیر از حیوان بوده را اگر می دانست و بررسی می کرد می فهمید از اول تا اینجا که آمده و بعد که می میرد برای یک زندگی دائمی است و تا زمانی که از جنس ماده هست می رود تا بمیرد یعنی آخرین مرحله این رشد مادی از جماد و نبات تا اینجا، نهایت و پایانش مرگ است واز مرگ به دنیای ابدی و همیشگی رسیدن وپیوستن است. پس انسانی که با این قدرت و شگفتی خلق شده هرگز آفریده نشده که چند سال زندگی با درد و سختی و مشقت داشته باشد بلکه برای یک زندگی ابدی است و بایستی این مراحل را طی کند.مولانا می گوید:
هفتصد و هفتاد منزل دیده ام
همچو سبزه بارها روئیده ام

ما مراحل بسیاری را گذرانده ایم تا به اینجا رسیده ایم ، حال که به این مرحله رسیدیم فقط برای هفتاد،هشتاد سال زندگی و بعد مرگ و فنا نیست، این هدف از خلقت انسان نیست و یکی از معضلات جامعه و بشریت اینست که آن معنویت در وجود اکثر انسانها وجود ندارد، زیرا خداوند هم می فرمایند : اکثرا الناس لایتفکرون، اکثر انسانها تفکر نمی کنند پس عیب اکثرماانسانها این است که فکر نمی کنیم کجا هستیم؟چکار می کنیم؟ چکار باید انجام دهیم؟ خیر و شر و ضرر و زیان خود را نمی دانیم، بر اساس یک سری افکار برای خود رؤیاهایی می سازیم و فکر می کنیم این رؤیاها صحیح است و آن را دنبال می کنیم این انسان به آن بینش و معرفت و شناخت معنوی دست پیدا نمی‌کند اگر این انسان تلاش کند و عقل خود را به کار ببرد و بر اساس عقلش جستجوگر باشد حقایق را دریافت می کند.
ماه مبارک رمضان در پیش است اگر ما به این درجه از درک رسیدیم که خدای من بی نیاز از من است، خدای من بی نیاز از هر بنده و هر مخلوقی است، خداوند به هیچ‌کس نیازی ندارد، فرمان بردن انسان از دستورات خداوند این نیست که خداوند را بزرگ کند و یا اگر انسان نافرمانی کند این نیست که باعث پایین آمدن قدرت خدا باشد و یا در ملک خداوند نقصی پیدا شود، اگر کسی به دنبال حق گشت و جهد و جهاد کرد و حق را دریافت کرد، آنگاه این نتایج حاصلش می شود که خداوند بی نیاز از فرمان برداری و قدرت و سخن و ثروت من است اینها را خدوند نیازی ندارند من اگر بنا بر فرمان خداوند کاری انجام دادم این برمی گردد برای خودم و آن دنیای من ،آن دنیای باقی و ابدی که می خواهم به آن بپیوندم. در آن صورت لازم الاجراست پس انسان حق جو به اینجا می رسد که عبادت خداوند برای خود انسان مفید است و تاج افتخاریست بر سر خود انسان.
ادامه دارد...

خداوند می بیند می داند می تواند
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


پیام‌های داخل این موضوع
RE: سخنان حکیمانه، اخلاقی و عرفانی، استاد ارجمند: حاج آقا پور شبانان - آشنای غریب - ۱۲ فروردين ۱۴۰۱ ۱۱:۰۳ صبح

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان

بازگشت به بالابازگشت به محتوا