ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نکاتی مهم برای بهترین برخورد با فرزندانمان ...
۲۸ مرداد ۱۳۹۱, ۰۲:۰۶ صبح
ارسال: #23
چگونه والدین با خواسته‌های نامعقول بچه‌ها برخوردکنند؟
دختر کوچولو، هفت، هشت ساله به نظر می‌رسید و از همان نیم‌ساعتی که توی موبایل‌فروشی، کنار من ایستاده بود، پیدا بود که هیچ وقت در زندگی‌اش، «نه» نشنیده؛ چون آن‌قدر برای خریدن یک تلفن مد روزتر، گریه کرد که کم مانده بود آقای فروشنده، گلکسی را دودستی تقدیم کند تا شاید این جوی روان اشک‌هایش خشک شود. مادرش که هم معذب شده بود، هم کلافه، در پاسخ به نگاه کمی متعجب من گفت: «با این‌که هر دقیقه، یک هوس تازه می‌کنه، ولی من طاقت ندارم بهش نه بگم. آخه من همین یک بچه رو دارم. بعضی وقتا هم نگران می‌شم نکنه دارم لوسش می‌کنم؟!»



بچه‌ها، به‌خصوص پرتوقع‌ترها، از شنیدن کلمه نه که راحت و سریع، از دهان والدین خارج می‌شود و تکلیف را یک‌سره می‌کند، بیزارند و برای خواسته‌های رنگارنگ‌شان، تنها انتظار شنیدن یک بله جادویی را دارند. با این حال، گاهی پدر و مادر، در اجابت خواسته‌های فرزندشان، دچار تردید می‌شوند، چون نمی‌دانند آیا او می‌تواند مسوولیت داشتن آن‌چه را درخواست کرده، به‌عهده بگیرد یا درباره چگونگی استفاده صحیح از آن، آگاهی دارد.


بخریم یا نخریم؟

اگر قرار است برای کودک، وسیله‌ای خاص مثل رایانه و لپ‌تاپ شخصی، تلفن همراه شخصی و...، تهیه شود، بهتر است برای این کار، دلیل قانع‌کننده‌ای وجود داشته باشد یا نیاز به خرید آن از سوی والدین، احساس شود. خریدن وسایل غیرضروری، به صرف این‌که «بچه‌های مردم هم دارند» یا «بچه من دوست داره وسایلش رو مد باشه»، چندان درست نیست. خرید این وسایل، در صورت تمایل پدر و مادر، باید با گذاشتن قانون‌ها و محدودیت‌ها همراه باشد و نظارت و کنترل والدین، حتما در مورد آن‌ها اعمال شود.

چه کنیم که «وجدان‌درد» نگیریم

همه پدرها و مادرها دوست دارند تا آن‌جا که ممکن است، خواسته کودک‌شان را برآورده کنند، اما باید بدانند که این تقاضاها، چه‌قدر منطقی و قابل تامل هستند. وقتی فرزندتان، خواسته‌ای از شما دارد، به شرایط خانواده خودتان فکر کنید و ببینید خرید این وسیله خاص، چه اثرات مثبت یا منفی، برای شما و فرزندتان دارد. سپس، با جمع‌بندی این موارد، تصمیم‌گیری کنید.

گول نخورید

«تو، پدر یا مادر خوبی نیستی. من رو دوست نداری. پدر و مادر دوستم رو ببین. تا لب تر می‌کنه، هر چیزی که می‌خواد، براش آماده می‌کنن». این‌ها نمونه‌ای از بازی‌های کلامی کودکانه است که هدف‌شان، گول زدن شماست! بچه‌ها می‌خواهند شما را دچار احساس گناه کنند تا به خواسته‌هایشان برسند. وقتی خواسته‌های بچه‌ها برآورده نمی‌شود، سراغ این حرف‌ها می‌روند و پدر و مادر را از نظر احساس و میزان محبت‌شان، زیر سوال می‌برند. بهترین راه این است که شما، پای اصول خود بایستید و یک نه قاطعانه بگویید؛ زیرا صلاح کودک خود را بهتر از هر کس دیگر، حتی خود او می‌دانید.

Rose حالا که آمده ای چترت را ببند...
در سرای ما جز مهربانی نمیبارد...
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط zeinab ، مهدی عبادی ، helma
ارسال پاسخ 


پیام‌های داخل این موضوع
6 میم و 6 ت تاثیر گذار در فرزندان... - Entezar - ۱۳ تير ۱۳۹۱, ۰۹:۴۷ صبح
عادت مادران سالم را بشناسید... - Entezar - ۲۴ تير ۱۳۹۱, ۱۰:۴۳ عصر
هوش کودک خود را تیز کنید... - Entezar - ۲۵ تير ۱۳۹۱, ۱۱:۱۹ عصر
زبان بدن كوچولو را یاد بگیرید ... - Entezar - ۲۶ تير ۱۳۹۱, ۰۴:۳۲ عصر
روانشناسی کودک از روی نقاشی - Entezar - ۵ مرداد ۱۳۹۱, ۰۳:۵۸ عصر
11 دلیل گریه نوزادان را بشناسید!!!!!!! - Entezar - ۹ مرداد ۱۳۹۱, ۰۱:۵۷ صبح
قابل توجه مادران مضطرب... - Entezar - ۱۰ مرداد ۱۳۹۱, ۰۲:۱۲ صبح
باید و نباید مسافرت با کوکان ... - Entezar - ۱۷ مرداد ۱۳۹۱, ۰۲:۱۰ صبح
چگونه والدین با خواسته‌های نامعقول بچه‌ها برخوردکنند؟ - Entezar - ۲۸ مرداد ۱۳۹۱ ۰۲:۰۶ صبح
ریشه این همه شیطنت کودکان، کجاست؟ - Entezar - ۳۰ فروردين ۱۳۹۲, ۰۵:۰۵ عصر

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
3 مهمان

بازگشت به بالابازگشت به محتوا