ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
زيارت ناحيه ي مقدسه
۱۸ مرداد ۱۳۹۰, ۰۶:۵۱ عصر
ارسال: #2
RE: زيارت ناحيه ي مقدسه
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام

زيارت امام حسين (عليه السلام) و ياران آن حضرت منسوب به امام مهدي (عليه السلام)

ناحيه، در لغت به معناي جانب و جمع آن «نواحي» است. و در غيبت صغرا از حضرت مهدي (عجل الله تعالي فرجه الشريف) به آن تعبير شده است. گاهي نيز از آن حضرت و نايب خاص او با تعبير ناحيه ياد شده است. گويا اين اصطلاح همانند برخي از القاب حضرت مهدي (عليه السلام)، براي کنايه از آن حضرت به کار رفته و بيشتر موارد به جهت تقيّه مورد استفاده قرار گرفته است. اين ‏کلمه، بيشتر در کلام ‏کساني ‏که به ‏آن حضرت توقيع نوشته‏ و پاسخ دريافت کرده‏اند، ذکر شده است؛ اگر چه در برخي بيانات نوراني حضرت مهدي (عليه السلام) نيز اين کلمه استعمال شده است.

ابوالحسن اربلي، آن را رمزي بين شيعيان و آن حضرت و اطرافيان نزديک او ياد کرده، مي‌‏نويسد:

… و آن حضرت، ملقب است به حجّت و قائم و مهدي و خلف صالح و صاحب الزّمان و صاحب، و شيعه از آن حضرت در دوران غيبت صغرا به ناحية مقدسه تعبير مي‌کرده و اين رمزي بود که شيعيان، آن حضرت را با آن مي‌‏شناختند.
اما زيارت ناحية مقدسه زيارتنامه‏اي است که به امام زمان (عجل الله تعالي فرجه الشريف) نسبت داده شده است. مضامين بلند و نيز تأييد برخي از علماي شيعه، اين نسبت را تقويت مي‏کند. اگر چه برخي نيز به انتساب آن به حضرت ولي عصر (عليه السلام) ترديد کرده، آن را از نگارش‌هاي سيّد مرتضي دانسته‏اند. ممکن است گفته شود اصل زيارت از حضرت مهدي (عليه السلام) نقل شده است؛ اما سيّد مرتضي بخش‏هايي را به تناسب به آن افزوده است.
متــن زيــــارت، خطــــاب بــه سيّدالشهدا (عليه السلام) و شهداي کربلا است و نام يکايک آنان، بيشتر با ذکر اوصاف و خصوصياتشان و نيز اسامي قاتلان آن شهدا در آن آمده است. آغاز زيارت، اين گونه است: السَّلامُ عَلَيکَ يا اَوَّلَ قَتيلٍ مِن نَسْلِ خَيْرِ سَليلٍ….
زيارت ناحيه، عملکرد ستمگرانه بني‏اميّه را به گونه‌اي بازگو کرده که تمام مردم دنيا متوجه مي‏شوند که در کربلا چه جرم و جنايت بزرگي، به فرزندان پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله و سلم) واقع شده است. هيچ زيارتي، عمق فاجعة کربلا را همانند زيارت ناحيه بيان نکرده است.

يکي از مواردي که اين حادثه وحشتناک را تبيين مي‏کنند، اين جملات تأثرانگيز است:

«اگر روزگار، )تولّد( مرا به تأخير انداخت و مرا از ياري تو محروم گرداند و با محاربان تو به محاربه نپرداختم و با دشمنان تو به ستيز نايستادم، اکنون صبح و شام براي تو شيون مي‏کنم و به جاي اشک، خون مي‏گريم.»

زيارت ناحية مقدسه، همانند زيارت عاشورا براي روز عاشورا وارد شده است و در غير عاشورا نيز خوانده مي‏شود. در اين باره، شيخ مفيد ـ نخستين ناقل زيارت ناحيه ـ و شيخ محمد بن مشهدي گفته‏اند:

زيارت ناحيه مقدسه، مخصوص روز عاشورا است»؛ ولي بزرگان ديگر نظير سيّد مرتضي، سيّد بن طاووس و علامه مجلسي، اين زيارت را مطلقه دانسته‏اند؛ يعني، هر زمان ديگر نيز مي‏توان آن را قرائت کرد.

نيز ن.ک: ناحية مقدسه.

یک امروز است ما را نقد ایام
بر آن هم اعتمادی نیست تا شام
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط hamed ، safirashgh ، seyedebrahim
ارسال پاسخ 


پیام‌های داخل این موضوع
زيارت ناحيه ي مقدسه - safirashgh - ۱۸ مرداد ۱۳۸۹, ۱۲:۲۴ عصر
RE: زيارت ناحيه ي مقدسه - منتظر - ۱۸ مرداد ۱۳۹۰ ۰۶:۵۱ عصر

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

بازگشت به بالابازگشت به محتوا