تفاوت شیعه و سنی
|
۵ فروردين ۱۳۸۹, ۱۱:۱۰ صبح
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۵ فروردين ۱۳۸۹ ۱۱:۱۳ صبح، توسط اسمون.)
ارسال: #1
|
|||
|
|||
تفاوت شیعه و سنی
با سلام من میخواستم بدانم که ایا افراد سنی مثل شیعه ها سید دارند وایا سنی ها مثل شیعه ها امام زمان را قبول دارند.....[align=justify]
[size=small] به امید روزی که توی تقو یم ها بنویسند تعطیل به مناسبت ظهور امام زمان
|
|||
|
۱۳ فروردين ۱۳۸۹, ۱۲:۱۲ عصر
ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
RE: تفاوت شیعه و سنی
سلام،بله سنی هاهم مثل شیعه ها سید دارند امابه ندرت،وبعضی ازسنی ها هم(بعضی از فرقه)امام زمان را قبول دارند.
((بسم الله)) عقل پرسید که دشوارتر از مردن چیست؟ عشق فرمود:فراق از همه دشوارتر است! گل نرگس خدا كند كه بيايي... ![]() مولاي من برگ پاييزم، باتو مي ريزم. التماس دعا
|
|||
|
|
۵ مهر ۱۳۸۹, ۱۰:۱۱ صبح
ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
الف) مشترکات در اصول اعتقادی اعتقاد به وجود خداوند تبارک و تعالی و وحدانیت و یگانگی او اعتقاد به نبوت و رسالت که خداوند برای هدایت انسانها افرادی را بنام رسول و پیامبر بسوی خلق فرستاده است و آخرین آنها حضرت محمد بن عبدالله میباشد. اعتقاد به معاد و زندگی جاوید پس ازمرگ و سنجش اعمال انسان و ثواب و عقاب اخروی اعتقاد به اینکه قرآن کتاب آسمانی است و از جانب خداوند بر پیامبر اسلام حضرت محمد بن عبدالله (ص) نازل شده است. ب) مشترکات در مسائل احکامی و فروعات فقهی الف- در واجبات نماز حج روزه زکات امربه معروف و نهی از منکر ب- در محرمات دروغ غیبت شرب خمر حرمت غنا دزدی زنا و ...در بسیاری از مسائل حلال وحرام، هرچند در جزئیات و شرائط این اصول کلیه با هم اختلاف دارند. اما فرق عمده بین شیعه وسنی در مسئله جانشینی پیامبراکرم حضرت محمد بن عبدالله (ص) است.که شیعه برای جانشینی آن حضرت شرائطی از قبیل: عصمت،علم لدنی و آگاهی کامل از جهان هستی وانسان و تربیت ما را لازم میداند. لذا تعیین جانشین به انتصاب از طرف خداوند است نه انتخاب مردم، چون مردم آگاهی از وجود این شرائط در یک فرد ندارند. برخلاف اهل سنت که چنین شرائطی را لازم نمی دانند و ریشه این اختلاف را می توان در برداشت از معنا ومفهوم رسالت و نبوت دانست که: 1- آیا رسالت و نبوت یک مقام اعتباری است؟ یعنی همانطوریکه انسانها برای ایجاد نظم در زندگی و جلوگیری از هرج و مرج یک فردی را به عنوان رئیس انتخاب میکنند تا مانند بند تسبیح دانههای تسبیح را نگاه دارد پیامبر و نبی نیز چنین است، هر چند ممکن است از نظر کمالات نفسانی با سایرین برابر و یا حتی پائینتراز آنان باشد. 2- یا اینکه رسالت و نبوت یک مقام واقعی است که فقط شخصی که دارای کمالات نفسانی و ذاتی است میتواند به چنین مقامی برسد و به عبارت دیگر چینش جهان هستی چنین اقتضائی را به صورت ضرورت لازم دارد، یعنی باید کسی که واسطه بین خلق و خالق است وجود داشته باشد و وجود چنین رتبهایی در جهان هستی ضرورت دارد و این مقام تکوینی و واقعی است نه صرف اعتبار و خالی از واقعیت، گر چه بدست آوردن همه این مقامات به عنایات الهی است، چون ما سوی الله همه در وجود و کمالات وجودی خود، محتاج خداوند هستند. آنچه فکر شیعی را از اهل سنت در این مورد جدا میکند این برداشت دوم از مفهوم رسالت و نبوت است، لذا در رسول و پیامبر، عصمت مطلقه و علم لدنی را شرط میدانند و بهمان دلیلی که وجود پیامبر را ضروری میدانند، استمرار این مقام را هم ضروی میدانند، هر چند مقام تشریع و وحی بجهت تکمیل شدن شریعت و خاتم بودن پیامبر اسلام حضرت محمد بن عبدالله (ص) استمرار ندارد ولی سایر مقامات او که ولایت ظاهری و باطنی و تبیینی شریعت و واسطه بودن بین خداوند و خلق و حجت الهی بودن، قابل برداشته شدن نیست و استمرار دارد. به عبارت دیگر اهل تسنن معتقد هستند که بعد از رحلت رسول اکرم(ص) همان طوریکه وحی قطع شد و ارتباطی با خدای متعال وجود ندارد، در کلیه امور نیز فقط آنچه که از طریق رسول الله(ص) بدست ما رسیده است کافی میباشد و بقیه مسائل با استنباط خودمان است، اما شیعه معتقد است که اگر چه قطع وحی صورت گرفته اما برای توضیح آیات الهی و احکام نیاز به معصوم داریم که آنها را بطور صد در صد درست برای ما تبیین کند و آنچه که حکم واقعی الهی است بیان نمایند نه آنچه که استنباط فرد باشد. ![]() الهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم |
|||
|
|
۲۳ بهمن ۱۳۹۰, ۱۲:۳۹ عصر
ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
بسم الله.سلام
[b]روزي يكي از دوستان سنی به ديدنم آمده بود . گفتگوی مفصلي درباره حقانيت اهل بيت داشتم از جمله به خطبه ي حضرت رسول اكرم (صلي الله عليه و آله) در غدير خم استناد كردم . ايشان مي گفت : مولا در اين حديث به معناي دوست آمده است . نهايتا هر چه دليل آوردم قبول نكرد . خداحافظي كرد و به سمت بلوچستان حركت كرد . يك ساعت از رفتنش گذشته بود كه به او زنگ زدم و گفتم : كار خيلي مهمي با شما دارم بايد برگردي!!! گفت : من باید بروم ؛ وقت ندارم برگردم ؛ خانواده ام منتظرم هستند چه كارم داري ؟ در تلفن بگو!! گفتم : كار مهمي دارم ؛ تلفني نمی توانم بگويم بايد خودت اينجا باشي . خيلي اصرار كردم و به زور برگشت . وقتي به من رسيد گفت : چه كار مهمي داري كه من را از اين همه راه برگرداندي ؟ گفتم : مي خواستم بهت بگم : دوستت دارم . گفت : همين !!! گفتم : بله . همين را خواستم به شما بگويم . دوستم ناراحت شد و گفت : خانواده ام منتظرم بودند و بايد مي رفتم اين همه راه من را برگرداندي كه بگويي دوستت دارم !! اذیت می کنی ؟ گفتم : سوال من همین جا است چطور وقتي شما با عجله به سمت خانواده ی منتظرتان می روید ، و شما را از راهتان که می روید بر می گردانم تا به شما بگویم دوستت دارم ؛ ناراحت می شوی و در عقل من شک می کنی !! ولی وقتی پیامبر اسلام (صلي الله عليه وآله) دهها هزار نفر را که با عجله به سمت خانواده ي خود که آماده ی استقبال از آنها بودند ، می رفتند سه روز در زیر آفتاب سوزان ، معطل کردند كه فقط بگوند : هر کس من را دوست دارد علی (عليهالسلام) را دوست بدارد . این کار پیامبر (صلي الله عليه و آله) عاقلانه بود ! آیا این اقدام پیامبر (صلي الله عليه و آله) ناراحتی مسلمانان را در پی نمی داشت ؟؟ آیا آنها در عقل چنین پیامبری شک نمی کردند ؟ با اين كاري كه كردم دوستم با تمام وجود احساس کرد که چه حرف خنده داری زده است و اقرار کرد که پیامبر در جریان غدیر خم ، نکته ی مهمتری می خواست بیان کند و الا بیان دوستی علی (عليهالسلام) نیازی نبود مسلمانان را از راهشان برگردانند . (برگرفته از سایت باید شیعه میشدم) [/b]
"حسبی الله ونعم الوکیل ولاحول ولا قوة الا بالله ولا اله الا انت سبحـانک انی کُنتُ من الظالمین" |
|||
|
|
۱۱ فروردين ۱۳۹۱, ۰۱:۴۰ عصر
ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
در جواب قبول داشتن امام زمان قبول دارند شیعه اعتقاد دارد که حضرت مهدی (عج) به دنیا آمده و در غیبت است ولی اهل سنت اعتقاد دارند که ایشان به دنیا نیانده اند ولی اصل موضوع را قبول دارند.
الحمدلله الذی جعلنا منالمتمسکین بولایه علی ابن ابیطالب امیرالمونین دم به دم بر گل رخسار محمد و علی ساقی کوثر صلوات |
|||
|
|
|
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
3 مهمان
3 مهمان
بازگشت به بالابازگشت به محتوا

با سلام من میخواستم بدانم که ایا افراد سنی مثل شیعه ها سید دارند وایا سنی ها مثل شیعه ها امام زمان را قبول دارند.....[align=justify]