ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فضائل امیرالمومنین علی (علیه السلام)
۲۲ اسفند ۱۳۸۸, ۰۴:۰۸ عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ ۰۳:۰۸ عصر، توسط هُدهُد صبا.)
ارسال: #1
فضائل امیرالمومنین علی (علیه السلام)
سلام .

در این موضوع می خواهیم بیشتر با امیرالمومنین (علیه السلام) آشنا بشیم.
اگر داستان ،روایت،حدیث در مورد امیرالمومنین (علیه السلام) دارید ،بنویسید تا بقیه استفاده کنند،تا شاید یکم این شخصیت را شناخنیم.
سلام.

رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند :
هنگامی که فردی از شما گفت : لا اله الا الله ( شهادت به یگانگی پروردگار داد ) و محمد رسول الله ( شهادت به رسالت نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله داد ) باید پس از آن بگوید : علی امیر مؤمنان و ولی خداست .

ما جز محبت مادری ز زهرا ندیده ایم ***** ما ها لباس عیدمان را محرم خریده ایم



تاخواست قلم ،نقطه ضعفش بنگارد*****بیچاره ندانست علی نقطه ندارد
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط کبوتر حرم ، هُدهُد صبا
۲۲ اسفند ۱۳۸۸, ۰۹:۵۴ عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۲ اسفند ۱۳۸۸ ۰۹:۵۴ عصر، توسط مصباح.)
ارسال: #2
Heart فضائل امیرالمومنین(علیه السلام)
حيدر كرار نيم خانه نشينم ولي

جان به فداي جگر سوخته ات ياعلي

دست هاي پينه بسته ي علي به همراه منه

خونه نشيني علي آتيش به جونم نيزنه

توكوله بار شعر من اسم قشنگ علي يه

قافيه ي تنگ دلم از دل تنگ علي يه

تو كوچه هاي غربتم نشوني از مولا ميدن

اهل محل سلامم رو جواب سر بالا ميدن

به من ميگن علي كيه؟!

علي امام عاشقاست

به من ميگن علي چيه؟! داغ دل شقايقاست

توي نجف يه كوچه بود كه ديواراش كاه گلي بود

اسم صاحاب اين خونه مولاي مردان علي بود

نصفه شبا بلند ميشد/ يك كيسه داشت كه برميداشت

خرما و نون وخوردني / هرچي كه داشت تو اون ميذاشت

راهيه كوچه ها ميشد تا يتيمارو سير كنه

تا سفره ي خاليشون رو پراز نون و پنير كنه

شب تا سحر پرسه ميزد پس كوچه هاي كوفه رو

تا پر بارون بكنه باغ هاي بي شكوفه رو

عبادت علي مگه ميتونه غير از اين باشه

بايد مثل علي بشه هر كي كه اهل دين باشه

بعدعلي كي ميتونه محرم راز من بشه

درد دلم رو گوش كنه تا چاره ساز من بشه

فردا اگه مهدي بياد دردهارو درمون ميكنه

آسمون شهرمون رو ستاره بارون ميكنه


((شعر از مرحوم آغاسي))براي شادي روحشان صلوات

سلام من به بقیع و چهار قبر غریبش
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط کبوتر حرم ، یوسف زهرا ، ذوالقرنین ، هُدهُد صبا
۲۳ اسفند ۱۳۸۸, ۱۲:۳۵ صبح
ارسال: #3
RE: فضائل امیرالمومنین(علیه السلام)
سلام.


رسول خدا صلّي الله عليه و آله و سلّم فرمود :
براستي جبرِئيل نزد من آمد گفت :
اي محمد ( ص ) پروردگارت تورا به محبت و ولايت عليّ بن ابيطالب ( عليه السلام ) امر مي كند .

ما جز محبت مادری ز زهرا ندیده ایم ***** ما ها لباس عیدمان را محرم خریده ایم



تاخواست قلم ،نقطه ضعفش بنگارد*****بیچاره ندانست علی نقطه ندارد
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
۲۵ اسفند ۱۳۸۸, ۱۰:۵۰ صبح (آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۵ اسفند ۱۳۸۸ ۱۱:۰۱ صبح، توسط یوسف زهرا.)
ارسال: #4
RE: فضائل امیرالمومنین(علیه السلام)
سلام.


رسول خداوند ( صلي الله عليه و آله ) فرمود :
راستي خداوند ذريّه هر پيامبر ( ص ) را در صلب خودش قرار داد و ذرّيّه مرا در صلب علي بن ابيطالب عليه السّلام نهاد .
سلام.


حضرت رسول اکرم ( صلّی الله علیه واله وسلّم ) فرمودند : که هیچ وقت پیامبری نیامده مگر آنکه او را در میان امّتش نظیری است ، و علی علیه السّلام نظیر من است .

ما جز محبت مادری ز زهرا ندیده ایم ***** ما ها لباس عیدمان را محرم خریده ایم



تاخواست قلم ،نقطه ضعفش بنگارد*****بیچاره ندانست علی نقطه ندارد
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط کبوتر حرم
۲۵ اسفند ۱۳۸۸, ۱۱:۱۲ صبح
ارسال: #5
RE: فضائل امیرالمومنین(علیه السلام)
1. دشمني با علي، دشمني با خدا
... ابوذر مي‌گويد آيه«هذان خصمان اختصموا في ربّهم1»؛ اينها دو دشمن بودند كه در راه خدا با هم عداوت و دشمني مي‌نمودند»، دربارة سه نفر مؤمن خالص و سه نفر كافر ازگروه قريش نازل گرديد كه اين شش تن در جبهة مقابل با هم مبارزه مي‌كردند: علي، حمزه و عبيدة بن حارث در جبهة توحيد، شيبه، عتبه و وليد در جبهة شرك و بت پرستي.
بارقيس از اميرمؤمنان نقل مي‌كند كه آية فوق دربارة ما نازل گرديده است.

2. دوستي با علي نشانة ايمان و دشمني با وي علامت نفاق
... عدي بن ثابت از زر نقل مي‌كند كه اميرمؤمنان(ع) فرمود:« سوگند به خدايي كه دانه را شكافت و انسان‌ها را بيافريد اين، پيماني است از پيامبر اكرم(ع) بر من كه مرا دوست نمي‌دارد جز مؤمن و با من دشمني نمي‌ورزد جز منافق».
اين حديث را مسلم در صحيح خود آورده است.

3. نماز اميرمؤمنان(ع)
مطرف‌بن‌عبدالله مي‌گويد؛ عمران‌بن‌حصين در بصره در پشت سر امير المؤمنين نماز خواند، آنگاه به من گفت:« مطرف! اين مرد نمازي را به ياد ما آورد كه با پيامبر اكرم مي‌خوانديم، زيرا رسول خدا هم در هر ركوع و سجده و نشست و برخاست تكبير مي‌گفت».
اين حديث در صحيح بخاري و مسلم با تفاوت مختصر نقل گرديده است.

4. ابوتراب؛ لقب اهدايي پيامبر
ابوحازم مي‌گويد: مردي نزد سهل بن سعد آمد و گفت: اينكه فلان شخص (امير مدينه) نزد منبر پيامبر به علي بد مي‌گويد. سهل گفت: چه مي‌گويد؟ گفت: از او به ابو تراب ياد مي‌كند، ابو حازم مي‌گويد سهل خنديد و گفت: به خدا سوگند اين نام و كنيه را به علي نداد مگر خود رسول خدا و علي اين نام را بيش از نام‌هاي ديگرش دوست مي‌داشت.5

به طوري كه در متن اين حديث آمده، لقب ابو‌تراب يكي ار افتخارات اميرمؤمنان مي‌باشد و بيش از تمام القاب و نام‌هاي ديگر مورد علاقة آن حضرت بوده است و چون اين افتخار براي دشمنان قابل انكار نبود، دست تحريف به آن برده و از حقيقتش منحرف ساخته‌اند.

5. علي؛ آشناترين مردم به قضاوت
بخاري در صحيح خود از ابن‌عباس نقل مي‌كند كه عمربن خطاب مي‌گفت: «آشناترين ما به قضاوت علي‌بن‌ابي‌طالب است».

اين جمله كه دربارة علي(ع) از خليفة دوم نقل گرديده و اين مقام كه مورد اعتراف خليفه قرار گرفته است از خود او نيست بلكه مطلبي است كه رسول خدا(ص) بارها آن را گوشزد فرموده و با اين عبارت‌ها علي را گاهي آشناترين اصحاب و زماني آشناترين تمام امت به علم قضاوت معرفي كرده است:«أقضاهم عليٌّ7» و «أقضاها عليٌّ8».

روشن است كه مسئلة قضاوت علاوه بر تقوا و پرهيزكاري بيشتر، اطلاعات وسيعي نياز دارد كه بدون آشنايي با آن علوم قضاوت صحيح امكان پذير نيست.

بنابراين آشنا بودن علي به علم قضاوت كه مورد تأييد رسول خدا واقع گرديده به منزله آشنا بودن علي به علوم و دانش‌هاي فراوان است و جملة «عليّ أقضاهم»به جاي «علي أعلمهم و أتقاهم و ...» به كار رفته است.

6. علي دوست‌دار خدا و رسول، و ایشان دوست‌دار علي
سهل بن سعد مي‌گويد:« رسول خدا(ص) در جنگ خيبر فرمود: فردا پرچم را به دست كسي خواهم داد كه فتح و پيروزي با دست وي نصيب ما گردد؛ او خدا و رسولش را دوست مي‌دارد؛ خدا و رسولش هم او را دوست مي‌دارند. سهل مي‌گويد آن شب لشگريان را خواب نبرد زيرا هر يك انتظار داشت كه پرچم به دست او داده شود. رسول خدا(ص) فرمود: علي كجاست، گفتند: چشمش درد مي‌كند، رسول خدا از آب دهانش به چشم او زد و بر وي دعا نمود چشم علي در اثر آب دهان و دعاي پيغمبر بهبودي يافت؛ گويي كه سابقة مرض نداشته است. آنگاه رسول خدا پرچم را به دست او داد. علي عرض كرد يا رسول‌الله با آنان بجنگم تا (در ايمان و عمل) مثل ما گردند؟

پيامبر فرمود: به سوي آنان حركت كن و به اسلام دعوتشان بنما و برنامه‌هاي ما را بر آنها روشن كن، زيرا به خدا سوگند اگر خداوند تنها يك نفر را به وسيله تو هدايت كند برايت بهتر است از شتران سرخ موي9».

اين حديث در صحيح بخاري و صحيح مسلم آمده است ولي در صحيح مسلم به صورت ديگري نيز كه ذيلاً مي‌آوريم نقل شده است: ابو هريره مي‌گويد: «رسول خدا(ص) در جنگ خيبر فرمود: اين پرچم را به دست كسي خواهم داد كه خدا و رسولش را دوست مي‌دارد و خداوند به دست او پيروزي را نصيب ما خواهد گردانيد. عمر مي‌گفت من تا آن روز امارت و پرچم‌داري را آرزو نكرده بودم من هم به دور پرچم مي‌گشتم بدين اميد كه شايد رسول خدا آن را در اختيار من بگذارد، ولي اين افتخار نصيب علي شد و رسول خدا او را فرا خواند و پرچم را به دستش داد و فرمود: علي! به سوي دشمن حركت كن تا خداوند اين قلعه را به دست تو فتح كند.

علي قدري حركت كرد گاه آن ايستاد بدون اينکه به طرف پيامير برگردد، عرض كرد: يا رسول‌الله با اين مردم تا چه حد بجنگم؟ رسول خدا فرمود: جنگ كن تا به يگانگي خدا و نبوت من اعتراف كنند و چون اين دو را پذيرفتند جان و مال‌شان مصون خواهد بود و حسابشان با خداست».

7. علي نسبت به پيامبر به منزلة هارون نسبت به موسي
مصعب بن سعد از پدرش نقل مي‌كند كه، رسول خدا(ع) مي‌خواست به جنگ تبوك حركت كند، اميرمؤمنان را در مدينه جانشين خود قرار داد، علي عرض كرد: «يا رسول الله مرا در ميان زنان و كودكان مي‌گذاري» (و از شركت نمودن در جنگ محرومم مي‌سازي). رسول خدا فرمود:«آيا راضي نيستي كه تو نسبت به من به منزلة هارون باشي نسبت به موسي جز اينكه تو پيغمبر نيستي، زيرا پس از من پيامبري وجود ندارد».11

در اين حديث كه مورد اتفاق بين شيعه و سني است و حتي معاويه سرسخت‌ترين دشمن اميرمؤمنان نيز نتوانست آن را انكار كند. رسول خدا خلافت و جانشيني علي را با تشبيه كردن آن حضرت به هارون تثبيت كرده و تنها موضوع نبوت را استثنا نموده است. زيرا اين تشبيه تمام مقام‌ها و مراتب را كه هارون دارا بود و ذيلاً اشاره مي‌گردد به اميرمؤمنان(ع) اثبات مي‌نمايد:

1.مقام وزارت: زيرا در قرآن مجيد مي‌خوانيم كه حضرت موسي اين مقام را از پروردگارش براي هارون درخواست نمود: «و اجعل لي وزيراً من أهلي ٭ هارون أخي12».

2.مقام اخوت و برادري: زيرا هارون برادر حضرت موسي بود: «هارون أخي»و علي نيز به منزلة هارون بود نسبت به رسول خدا(ع).

3. مقام خلافت: زيرا حضرت موسي هارون را به هنگامي که به مقام پروردگار مي‌رفت خليفه و جانشين خود ساخت: « و قال موسي لأخيه هارون أخلفني في قومي13» و هارون در ميان بني‌اسرائيل قائم مقام و جانشين حضرت موسي گرديد و حضرت موسي اطاعت هارون را بر بني‌اسرائيل واجب گردانيد و بدو نيز توصيه نمود که دعوت او را ابلاغ نموده، رسالتش را گسترش دهد.

طبق مضمون حديث مورد بحث, اميرمؤمنان(ع) نيز خليفه، قائم مقام و نمايندة رسول خدا(ص) بود.

4. مقام وصايت: به طوري که گفتيم، هنگامي که حضرت موسي زنده و غايب بود هارون خلافت و جانشيني او را به عهده داشت و اگر بعد از حضرت موسي زنده بود به طور قطع و به طريق اولي مقام وصايت و جانشيني او را نيز به عهده مي‌گرفت و وصي او مي‌گرديد ولي هارون قبل از موسي(ع) وفات پيدا کرد.

از اينجا استحقاق اميرمؤمنان(ع) به مقام وصايت پيامبر اکرم(ص) ثابت و روشن مي‌گردد.

5. مقام معاونت و مأزرت: به طوري که اشاره کرديم يکي از مقام‌هايي که هارون دارا بود موضوع شرکت در امر رسالت برادرش بوده است که حضرت موسي اين مقام را نيز از خداوند درخواست نمود: «اُشدد به أزري٭ وأشرکه في أمري» اين تقاضا بدين صورت جواب مثبت گرفت: « قال قد أوتيت سؤلک يا موسي».14

طبق نصّ صريح حديث مورد بحث، اميرمؤمنان(ع) مانند هارون شريک و سهيم در امر رسالت پيامبر(ص) بوده است، منتها از راه خلافت نه از راه نبوت.

از اين حديث مي‌توانيم استفاده کنيم که اميرمؤمنان(ع) در دوران زندگي و پس از مرگ پيامبر بهترين فرد در ميان امت و نزديک‌ترين فرد نسبت به رسول خدا(ص) بوده است و همان‌طور که لازم بود بني‌اسرائيل از هارون اطاعت و پيروي کنند، احترام علي در زمان پيامبر و اطاعت وي پس از وفات رسول خدا بر مسلمانان واجب بوده است و اميرمؤمنان(ع) افضل مردم و ناصر و پشتيبان رسول خدا(ع) و خليفه و جانشين او در غيبت وي و پس از مرگش مي‌باشد.
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط مشکات ، کبوتر حرم ، هُدهُد صبا
۷ فروردين ۱۳۸۹, ۱۲:۱۱ صبح (آخرین ویرایش در این ارسال: ۷ فروردين ۱۳۸۹ ۱۲:۱۲ صبح، توسط یوسف زهرا.)
ارسال: #6
RE: فضائل امیرالمومنین(علیه السلام)
سلام.


حضرت رسول اکرم ( صلّی الله علیه و اله وسلّم ) فرمودند :
ای علی ( علیه السّلام ) ،تو قسمت کننده بهشت و دوزخی ، در روز قیامت ، به آتش می گویی : این برای من است و آن برای تو .
سلام.


حضرت رسول اکرم ( صلّی الله علیه واله وسلّم ) فرمودند :
هیچ کس از صراط نمی تواند عبور کند ، مگر آن کسی که علی ( علیه السّلام ) برای او پروانه عبور بنویسد .

ما جز محبت مادری ز زهرا ندیده ایم ***** ما ها لباس عیدمان را محرم خریده ایم



تاخواست قلم ،نقطه ضعفش بنگارد*****بیچاره ندانست علی نقطه ندارد
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
۱۰ فروردين ۱۳۸۹, ۰۲:۲۸ عصر
ارسال: #7
RE: فضائل امیرالمومنین(علیه السلام)
سلام.


حضرت رسول اکرم ( صلّی الله علیه واله وسلّم ) به حضرت مولی الموالی ( علیه السّلام ) فرمودند :
تو اولین کسی هستی که از امت من داخل بهشت خواهی شد ،و شیعیان تو همگی بر منبرهایی از نوربالا خواهند رفت همگی خرسند و خشنود با صورت های سفید و چهره های درخشان اطراف من اند ،من شفیع آنها خواهم شد ، و همه آنها فردای قیامت همسایگان من هستند .

ما جز محبت مادری ز زهرا ندیده ایم ***** ما ها لباس عیدمان را محرم خریده ایم



تاخواست قلم ،نقطه ضعفش بنگارد*****بیچاره ندانست علی نقطه ندارد
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط مشکات ، هُدهُد صبا
۱۲ فروردين ۱۳۸۹, ۰۸:۵۰ صبح (آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۲ فروردين ۱۳۸۹ ۰۵:۵۲ عصر، توسط مصباح.)
ارسال: #8
Heart فضائل امیرالمومنین(علیه السلام)
سلام

رسول خدا (ص) آمده است :

هر کس فضیلتی از فضایل علی بن ابی طالب (ع) را بنگارد تا زمانی که اثری از آن

نوشته باقی باشد همواره ملائکه برای نگارنده ی آن استغفار میکنند

سلام من به بقیع و چهار قبر غریبش
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط یوسف زهرا ، هُدهُد صبا
۱۲ فروردين ۱۳۸۹, ۰۴:۲۷ عصر
ارسال: #9
RE: فضائل امیرالمومنین(علیه السلام)
سلام.


حضرت رسول اکرم (صلّی الله علیه واله وسلّم ) :
ای علی (علیه السّلام ) زمانی که قیامت بر پا می شود من دست به کمربند رحمت خدا می زنم و تو دست به کمربند و دامان من ، و فرزندان تو دست به دامان تو ، و شیعیان و فرزندان تو دست به دامان فرزندان تو ، پس خواهی دید چگونه خدا ما را امر به بهشت خواهد نمود .

التماس دعا

ما جز محبت مادری ز زهرا ندیده ایم ***** ما ها لباس عیدمان را محرم خریده ایم



تاخواست قلم ،نقطه ضعفش بنگارد*****بیچاره ندانست علی نقطه ندارد
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط مصباح ، هُدهُد صبا
۱۵ فروردين ۱۳۸۹, ۱۱:۰۵ عصر
ارسال: #10
RE: فضائل امیرالمومنین(علیه السلام)
سلام.

جبرئیل بر پیامبر ( صلّی الله علیه واله وسلّم ) نازل شد و گفت :
ای محمد ( صلّی الله و اله وسلّم ) : پروردگار علیّ اعلی بر تو درود فرستاد و فرمود :
محمد ( صلّی الله واله وسلّم ) نبی رحمت من است ، و علی ( علیه السّلام ) اقامه کننده حجّت من ،عذاب نمی کنم کسی که ولایت و دوستی علی ( علیه السّلام ) را داشته باشد و گر چه معصیت مرا بکند ،و رحم نمی کنم بر دشمن علی ( علیه السّلام ) و گر چه مطیع من باشد .

التماس دعا

ما جز محبت مادری ز زهرا ندیده ایم ***** ما ها لباس عیدمان را محرم خریده ایم



تاخواست قلم ،نقطه ضعفش بنگارد*****بیچاره ندانست علی نقطه ندارد
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط مشکات ، هُدهُد صبا
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

بازگشت به بالابازگشت به محتوا