ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دعاي نيمه شبي رفع صد بلا بكند
۶ اسفند ۱۳۸۸, ۱۱:۱۲ صبح
ارسال: #1
دعاي نيمه شبي رفع صد بلا بكند
سؤالي كه معمولا در بحث نيايش مطرح مي شود، اين است كه آيا درخواست ما، با خواست پروردگار منافاتي ندارد؟
جواب اين سؤال، بستگي به درك ما از نيايش دارد. اگر نيايش را آنچنان كه در روايات بيان شده، بپذيريم، ذره اي با مسأله خواست و مشيت پروردگار، منافات ندارد و دعاي ما نيز، خود از چشمه اي مي جوشد كه قضاي الهي بر خاسته است.

ما در اينجا به لحاظ اهميت بحث، به بياني از علامه جعفري، اشاره مي كنيم، كه ايشان مي گويد:
نه تنها نيايش در اين دنياي كون و فساد، مي تواند تأثير طبيعي كند، بلكه هر گونه فعاليت رواني ما، نمي تواند به اندازه خود از حيث كميت و كيفيت بي اثر بوده باشد. فعاليت رواني ما در هنگام نيايش صحيح، نيروي فوق العاده اي از ماوراي طبيعت مي گيرد و با آن نيرو، در بوجود آوردن سيستم جديدي كه كوچكترين مخالفت با جريان هستي در آن ديده نمي شود، سهيم مي گردد. مگر من هنگامي كه اراده نموده اجسام را جابجا مي كنم يا ساير تغييرات در آنها به عمل مي آورم، خلاف سيستم جهان هستي انجام مي دهم؟ البته نه؛ درست است كه هر تغييري كه در جهان هستي به وقوع پيوندد، خلاف ترتيب پيشين خواهد بود، ولي با اين حال، سيستم واقعي، هرگز مختل نخواهد گشت، از آن طرف اينكه گفته مي شود: چون خداوند به تمام جزئيات و كليات آگاه است و تمام پنهان ها و آشكارها را مي داند، بنابر اين نيايش چه معنا دارد؟ اين سؤال هم نوعي ساده لوحي است. زيرا چنانچه گفتيم ما اراده مي كنيم و تغييراتي در مواد و صور جهان طبيعت ايجاد مي كنيم. آيا مي توان گفت، خداوند به تمام امور داناست؛ چرا اين تغييرات را كه در طبيعت انجام گرفته و به صلاح ما مي باشد، خداوند خود بخود ايجاد نمي كند و بدون اينكه ما بخواهيم، گندم را نمي روياند؟ و فلان دستگاه ماشين را كه محصول ضروري براي ما مي دهد ايجاد نمي كند؟ (1)
به نظر مي رسد با اين بيان، رواياتي كه در اين زمينه وارد شده است به فهم نزديكتر مي شود در آن روايات مي خوانيم كه: بر شما باد به نيايش و دعا چرا كه دعا قضاي الهي را بر مي گرداند. (2) و يا در احاديث زيادي توصيه شده است كه امواج بلاها را به وسيله دعا از خود دفع كنيد.(3)

براي آگاهي بيشتر لازم است بدانيم خداوند داراي دو نوع قضا و حكم است: يك دسته آنهايي است كه به هيچ وجه قابل تغيير و تبديل نيست كه قضاي حتمي و قطعي شمرده مي شود. دسته ديگر آنهايي است كه قابل تحول و تغييرند، كه البته تغيير آنها نيز بايد به روشهايي صورت گيرد كه خداوند به آن امر فرموده است.
يكي از آنها دعا و نيايش است، كه مي تواند مقدرات غير حتمي را دگرگون كند. ما معتقديم انسان در سرنوشت خود دخالت داشته و مي تواند بسياري از جريانات و حوادث را در مسير مطلوب خود قرار دهد. و يكي از اسباب و عللي كه نيروي فوق العاده اي ايجاد مي كند نيايش است.

دكتر الكسيس كارل طي مقاله اي اين نيرو را اين گونه توصيف مي كند: دعا و نماز قوي ترين نيرويي است كه انسان مي تواند توليد كند ـ نيرويي است كه چون قوه جاذبه زمين وجود حقيقي و خارجي دارد . از راه دعا بشر مي كوشد نيروي محدود خود را با متوسل شدن به منبع نامحدود تمام نيروها، افزايش دهد. وقتي كه ما دعا مي خوانيم، خود را به قوه محركه پايان ناپذيري كه تمام كائنات را به هم پيوسته است، متصل و مربوط مي كنيم.

آنچه مسلم است اينكه، نيايش تنها جاري كردن الفاظ بر زبان نيست، بلكه يك سير نامرئي در نظام آفرينش است، و خداوند به انسان اين اجازه را داده است كه تا محدوده مشخصي تأثير گذاشته، تصرف نمايد و چه نيرويي قوي تر از نيايش.

معلوم شد نه تنها نيايش مخالفتي با قضا و قدر ندارد بلكه خود جزئي از قضا و قدر است.

1-نيايش حسين (ع) در عرفات (محمد تقي جعفري) صفحه22
2-اصول كافي/ جلد 2/ ص 469
3-بحارالانوار/ جلد 10/ صفحه
خدامراد سليميان
برگرفته از سایت "فاکس ورلد"

از خود به خدا هیچ نگوییم و نپرسیم .:. ما هم به خدا گر به خود آییم ، خداییم

[تصویر:  1_emza_22.jpg]
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط مصباح ، alizamani ، کبوتر حرم
۲۳ فروردين ۱۳۸۹, ۰۱:۲۴ صبح
ارسال: #2
RE: دعاي نيمه شبي رفع صد بلا بكند
جدا از مطلب ارسالی شما سپاسگذارم

التماس دعا
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط مشکات
۲۹ مرداد ۱۳۸۹, ۰۶:۴۷ عصر
ارسال: #3
RE: دعاي نيمه شبي رفع صد بلا بكند
از مطلب شما متشکرم زیبا بود................................

[/size][من در کلبه فقیرانه خود چیزی دارم که تو در عرش کبریایی خود نداری زیرا چون تویی دارمو تو چون خودی نداری
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

بازگشت به بالابازگشت به محتوا