ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فضیلت قرائت قرآن
۲۱ دي ۱۳۹۳, ۰۸:۳۵ عصر
ارسال: #1
فضیلت قرائت قرآن
از پیامبر اسلام (ص) و ائمه اهل بیت (ع) در ثواب و فضیلت قرائت قرآن احادیث فراوانى به ما رسیده است که اینک قسمتى از آن‏ها را در این جا مى‏آوریم:
از امام باقر (ع) نقل گردیده است که رسول خدا (ص) فرمود: هر کس در هر شب ده آیه از قرآن بخواند، در آن شب از غافلان و آنان که از پروردگارشان بى‏خبرند، نوشته نمى‏شود و هر کس پنجاه آیه از قرآن بخواند در آن شب در لیست آشنایان و یادکنندگان خدا ثبت مى‏گردد. هر کس صد آیه تلاوت نماید از عبادت کنندگان و هر کس دویست آیه بخواند نام وى در صف خاشعین و افرادى که در پیشگاه پروردگارشان اظهار بندگى و تواضع کنند، خواهد آمد و هر کس سیصد آیه از قرآن بخواند از سعادتمندان و هر کس پانصد آیه تلاوت کند از کوشش کنندگان در عبادت و پرستش خدا نوشته خواهد شد. و اگر کسى هزار آیه از قرآن بخواند به مانند کسى خواهد بود که طلاى ناب و خالص فراوان و بى‏شمارى در راه خدا بذل و احسان نموده است.
امام صادق (ع) فرمود: قرآن برنامه سعادت و زندگى انسان‏هاست که از طرف پروردگارشان براى آنان تنظیم شده است، مرد مسلمان کسى است که برنامه خود را مورد دقت قرار دهد و هر روز حد اقل پنجاه آیه از آن تلاوت کند.
باز فرمود: چه مانعى دارد، تاجرى که در بازار به داد و ستد مشغول و سرگرم است، آن گاه که به خانه‏اش بر مى‏گردد قبل از آن که به خواب و استراحت بپردازد سوره‏اى از قرآن تلاوت نماید تا در برابر هر آیه که مى‏خواند، ده حسنه و پاداش براى او نوشته شود و ده گناه از گناهانش محو گردد.
باز فرمود: بر شما باد قرائت و خواندن زیرا مراتب و درجات کاخ‏هاى بهشتى به عدد آیات قرآن است و در روز قیامت به خوانندگان قرآن گفته مى‏شود که قرآن بخوانید و به مرتبه بالاترى اوج بگیرید و قرآن خوان هر آیه‏اى را که تلاوت مى‏کند به مرتبه بالاترى اوج مى‏گیرد.
[font=tahoma][color=#36393b][align=JUSTIFY]گروهى از آن احادیث دلالت بر این دارد که قرائت قرآن از روى آن بر قرائت از حفظ برترى دارد و از ثواب و فضیلت بیش‏ترى برخوردار است. از احادیثى که به این نکته دلالت دارد، روایت اسحاق ابن عمار است که به امام صادق (ع) عرضه داشت: جانم به قربانت، من قرآن را حفظ کرده‏ام از حفظ بخوانم یا از روى آن؟ امام فرمود: از روى قرآن بخوان زیرا که قرائت از روى قرآن ثواب بیش‏ترى دارد. مگر نمى‏دانى که نگاه کردن به قرآن علاوه بر خواندن آن، مستقلا عبادت است؟
باز امام صادق (ع) فرمود: هر کس قرآن را از روى آن تلاوت کند، چشم وى نیز از قرآن بهره مى‏برد و از عذاب پدر و مادرش کاسته مى‏شود، گرچه با کفر از دنیا رفته باشند.
و در تشویق کردن به قرائت از روى قرآن علل و اسرارى است، قابل توجه:
یکى این که: قرائت از روى قرآن باعث تکثیر و ازدیاد نسخه‏هاى قرآن مى‏گردد و از فرسوده و کهنه شدن قرآن که تدریجا منجر به از بین رفتن آن مى‏گردد، پیشگیرى مى‏شود زیرا اگر در قرائت قرآن تنها به نیروى حافظه قناعت و اکتفا شود، مسلمانان به نسخه‏هاى قرآن احساس نیاز نمى‏کنند و تدریجا متروک و فراموش مى‏شود و در این صورت نه تنها نسخه‏هاى قرآن رو به ازدیاد و فزونى نمى‏رود بلکه کم‏کم از بین رفته و یا کمیاب خواهد شد.
دوم این که: قرائت از روى قرآن آثار و خواصى را در بر دارد که در این احادیث به پاره‏اى از آن‏ها تصریح شده است، از جمله این که: هر کس قرآن را از روى مصحف بخواند، چشم او از نگاه کردن به قرآن احساس لذت مى‏کند و از آن بهره مى‏برد و از دردها و بیمارى‏ها و نابینایى سالم و محفوظ مى‏ماند.
سوم این که: قرائت از روى قرآن سبب مى‏شود که خواننده، در قرآن بیش‏تر دقت کند. از نکات دقیق و لطایفى که در آیات آن به کار رفته، لذت و بهره بیش‏تر ببرد زیرا انسان همان طور که از تماشاى مناظر و دیدنى‏هاى مورد علاقه‏اش لذت مى‏برد و این تماشا و نگاه‏ها بر دیده و فکر او حسن اثر مى‏گذارد و بر روح و روانش سرور و شادمانى مى‏بخشد، خواننده قرآن نیز وقتى دیده خود را متوجه الفاظ قرآن کند و فکرش را در معانى آیات آن جولان دهد و در علوم و معارف عالى و حیات بخش و پربهایش تفکر نماید، از این دقت و تفکر قهرا احساس لذت مى‏کند و در روحش سرور و شادمانى و در دلش روشنایى و نورانیت خاصى پدیدار مى‏شود.
[font=tahoma][color=#36393b][align=JUSTIFY]نکته دیگرى که در احادیث قرائت قرآن وجود دارد، این است که این احادیث مسلمانان را به تلاوت قرآن در منازلشان تشویق و بر آن تأکید مى‏کند و خواص و آثار گوناگونى براى آن مى‏شمارد و این نیز علل و فوایدى دارد:
فایده اول این که: خواندن قرآن در منازل سبب اعلاى کلمه حق و نشر حقایق اسلام و موجب انتشار احکام قرآن و توسعه قرائت آن خواهد بود زیرا وقتى که انسان در منزل خود قرآن بخواند، همسر و فرزندان وى نیز طبعا در این عمل از وى پیروى نموده، به خواندن قرآن تشویق مى‏شوند و در نتیجه، قرائت قرآن در جامعه گسترش و قاریان قرآن افزایش پیدا مى‏کنند.
اگر براى خواندن قرآن مرکز و محل معینى اختصاص یابد، در این صورت قرآن خواندن براى همه و در تمام اوقات امکان پذیر نخواهد بود. این است که گفتیم: قرائت قرآن در منازل یکى از راه‏هاى انتشار و گسترش حقایق اسلام و قرآن مى‏باشد.
فایده دیگر: قرائت قرآن در منازل و خانه‏ها، تعظیم و به پا داشتن شعائر اسلام است زیرا وقتى از خانه‏هاى مسلمانان هر صبح و شام صداى جانفزاى قرآن بلند شود و از هر سوى شهرهاى اسلامى صداى آیات الهى گوش‏ها را بنوازد، در اعماق جان و دل شنوندگان اثر خاص و عمیقى مى‏گذارد، اسلام و ایمان در دلشان بارور و شکوفا مى‏گردد.
فایده سومى که: براى قرائت قرآن در منازل مترتب است، مطلبى است که در همین احادیث به آن اشاره‏اى شده است و آن این که تلاوت قرآن، نیایش و ذکر خدا در خانه‏ها و منازل باعث فزونى نعمت‏ها و ازدیاد برکت‏ها است و فرشتگان در چنین خانه‏ها فرود آمده، شیاطین از آن دورى مى‏گزینند و این گونه منازل براى اهل آسمان نور و روشنایى مى‏بخشند، همان گونه که ستارگان آسمان بر اهل زمین نورافکنى مى‏کنند و خانه‏اى که در آن، قرآن تلاوت نشود و یادى از خدا نگردد، از برکتش کاسته مى‏شود، ملائکه از آن دورى گزیده، شیاطین به این گونه خانه‏ها راه مى‏یابند.
برگرفته از کتاب: بیان در علوم و مسائل کلی قرآن
منبع این انتشار: نیو حرف
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط هُدهُد صبا ، hamed ، آشنای غریب
۲۵ دي ۱۳۹۳, ۰۶:۳۵ عصر
ارسال: #2
RE: فضیلت قرائت قرآن
مطلب مفیدی بود ممنون از استارتر

تور کیش , تور کیش
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط هُدهُد صبا ، amir_dj
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

بازگشت به بالابازگشت به محتوا