ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آشنایی با امام حسین علیه السلام(تاپیک جامع)
۱۱ اسفند ۱۳۹۲, ۰۹:۲۶ عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ ۰۹:۳۰ عصر، توسط اسماء الحسنی.)
ارسال: #1
آشنایی با امام حسین علیه السلام(تاپیک جامع)
بسم الله الرحمن الرحیم


[تصویر:  fdeer.jpg]


روایات مشهور در تاریخ ولادت حضرت امام حسین (ع)
Rose


مشهور آنست كه ولادت آن حضرت در مدينه در سيم ماه شعبان بوده، و شيخ طوسی ره روايت كرده كه بيرون آمد توقيع شريف به سوی قاسم بن علاء همدانی وكيل امام حسن عسگری عليه السلام كه مولای ما حضرت حسين عليه السلام در روز پنجشنبه سيم ماه شعبان متولد شده پس آنروز را روزه‌دار و اين دعا را بخوان:


اَلّلهُمَّ اِنّي اَسْئَلُكَ بِحَقِ الْمَوْلُودِ في هذَا الَْيَوْم الخ.


و ابن شهر آشوب (ره) ذكر كرده كه ولادت آن حضرت بعد از ده ماه و بيست روز از ولادت برادرش امام حسن عليه السلام بوده و آن روز سه شنبه يا پنجشنبه پنجم ماه شعبان سال چهارم از هجرت بوده، و فرموده روايت شده كه مابين آن حضرت و برادرش فاصله نبوده، مگر به قدر مدت حمل و مدت حمل و شش ماه بوده است.

و سيد بن طاوس و شيخ ابن نما و شيخ مفيد در ارشاد نيز ولادت آن حضرت را در پنجم شعبان ذكر فرموده‌اند ، و شيخ مفيد در مقنعه و شيخ در تهذيب و شهيد در دروس آخر ماه ربيع الاول ذكر فرموده‌اند ، و به اين قول درست می‌شود روايت كافی از حضرت صادق عليه السلام كه مابين حسن و حسين عليهماالسلام طهری فاصله شده و مابين ميلاد آن دو بزرگوار شش ماه و ده روز واقع شده و الله العالم.


اختلاف مورخین شیعه و سنی در تاریخ ولادت امام حسین (ع)

مورخين شيعه و سنّی در ولادت امام(ع) اختلافاتی دارند كه ولادت حضرت در چه روزی، چه ماهی و چه سالی بوده است؟ عدّه ای گفته اند امام حسين(ع) سوم يا پنجم شعبان يا پنجم جمادی الاول و يا آخر ربيع الاول سال سوم هجری متولد شده اند. و بالجمله اختلاف بسيار در باب روز ولادت آن حضرتست.

البته همگی بالاتفاق گفته اند امام در طول شش ماه و ده روز تولد يافته اند. چون شيرخوارگی دو سال (بيست و چهار ماه) طول می كشد حضرت صفيه (عمه پيامبر(ص) و على(ع)) می گويد: وقتی حسين(ع) تولد يافت، پيامبر(ع) فرمودند: عمه جان، فرزندم را بياور. عرض كرد: هنوز پاكيزه اش نكرده ام. پيامبر فرمود: آيا تو ميخواهی او را پاكيزه كنی؟ خداوند او را پاكيزه و مطهر به دنيا آورده است. سپس پيامبر(ص) گريه نمودند و فرمودند: خداوند لعنت كند مردمي را كه كشندگان تو هستند. صفيه عرض كرد: كشندگان او چه كسانی هستند؟ فرمود: دنباله گروهی از نسل بني اميه. سپس در گوش راست حضرت اذان و در گوش چپ حضرت اقامه قرائت نمودند.



كيفيت ولادت امام حسین (ع)

شيخ طوسی (ره) و ديگران به سند معتبر از حضرت امام رضا عليه السلام نقل كرده‌اند كه چون حضرت امام حسين عليه السلام متولد شد، حضرت رسول صلی الله عليه و آله اسماء بنت عميس را فرمود كه بياور فرزند مرا ای اسماء، اسما گفت آن حضرت را در جامه سفيدی پيچيده به خدمت حضرت رسالت صلي الله عليه و آله بردم، حضرت او را گرفت و در دامن گذاشت و گوش راست و اذان در گوش چپش اقامه گفت،‌پس جبرئيل نازل شد و گفت: حق تعالی ترا سلام مي‌رساند و می‌فرمايد كه چون علی عليه السلام نسبت به منزله هارون است نسبت به موسی (ع) پس او را به اسم پسر كوچك هارون نام كن كه شبير است و چون لغت تو عربی است او را حسين نام كن. پس حضرت رسول صلي الله عليه و آله او را بوسيد و گريست و فرمود كه ترا مصيبتی عظيم در پيش است، خداوندا لعنت كن كشنده او را. پس فرمود كه ای اسماء اين خبر را به فاطمه مگو.

چون روز هفتم شد حضرت رسول صلي الله عليه و آله فرمود كه بياور فرزند مرا چون او را به نزد آن حضرت بردم گوسفند سياه و سفيدی از برای او عقيقه كرد كه يك رانش را به قابله داد و سرش را تراشيد و به وزن موی سرش نقره تصدق كرد و خلوق بر سرش ماليد، پس او را بر دامن خود گذاشت و فرمود ای ابا عبدالله چه بسيار گران است بر من كشته شدن تو، پس بسيار گريست. اسماء گفت: پدر و مادرم فدای تو باد اين چه خبر است كه در روز اول ولادت گفتي و امروز نيز مي‌فرمائی و گريه می كنی، حضرت فرمود كه: می‌گريم بر اين فرزند دلبند خود كه گروهی كافر ستمكار از بنی اميه او را خواهند كشت، خدا نرساند به ايشان شفاعت مرا، خواهد كشت او را مردی كه رخنه در دين من خواهد كرد و به خداوند عظيم كافر خواهد شد، پس گفت خداوندا سؤال می‌كنم از تو در حق اين دو فرزندم آنچه را كه سوال كردم ابراهيم در حق ذريت خود خداوندا تو دوست دار ايشان و دوست دار هر كه دوست می‌دارد ايشان را و لعنت كن هر كه ايشان را دشمن دارد لعنتی چندان كه آسمان و زمين پر شود.


ملکی بنام فطرس

شيخ صدوق و ابن قولويه و ديگران از حضرت صادق عليه السلام روايت كرده‌اند كه چون حضرت امام حسين عليه السلام متولد شد حق تعالی جبرئيل را امر فرمود كه نازل شود با هزار ملك براي آن تهنيت گويد حضرت رسول صلی الله عليه و آله را از جانب خداوند و از جانب خود، چون جبرئيل نازل می‌شد گذشت در جزيره از جزيره‌های دريا به ملكی كه او را فطرس مي‌گفتند و از حاملان عرش الهی بود.

وقتی حق تعالی او را امری فرموده بود و او كندی كرده بود پس حق تعالی بالش را در هم شكسته و او را در آن جزيره انداخته بود پس فطرس هفتصد سال در آنجا عبادت حق تعالی كرد تا روزی كه حضرت امام حسين عليه السلام متولد شد.


و به روايتی حق تعالی او را مخير گردانيد ميان عذاب دنيا و آخرت او عذاب دنيا را اختيار كرد پس حق تعالی او را معلق گردانيد به مژگانهای هر دو چشم در آن جزيره و هيچ حيوانی از آنجا عبور نمی كرد و پيوسته از زير او دود بدبوئی بلند مي‌شد چون ديد كه جبرئيل با ملائكه فرود می‌آيند از جبرئيل پرسيد كه اراده كجا داريد؟ گفت چون حق تعالی نعمتی به محمد صلی الله عليه و آله كرامت فرموده است، مرا فرستاده است كه او را مبارك باد بگويم، ملك گفت ای جبرئيل مرا نيز با خود ببر شايد كه آن حضرت برای من دعا كند تا حق تعالی از من بگذرد. پس جبرئيل او را با خود برداشت و چون به خدمت حضرت رسالت صلی الله عليه و آله رسيد تهنيت و تحيت گفت و شرح حال فطرس را به عرض رسانيد. حضرت فرمود كه به او بگو كه خود را به اين مولود مبارك بمالد و به مكان خود برگردد. فطرس خويشتن را به امام حسين ماليد، بال برآورد و اين كلمات را گفت و بالا رفت عرض كرد يا رسول الله همانا زود باشد كه اين مولود را امت تو شهيد كنند و او را بر من به جهت اين نعمتی كه از او به من رسيد مكافاتی است كه هر كه او را زيارت كند او را به حضرت حسين عليه السلام برسانم، و هر كه بر او سلام كند من سلام او را برسانم، و هر كه بر او صلوت بفرستد من صلوات او را به او می‌رسانم.

و موافق روايت ديگر چون فطرس به آسمان بالا رفت می‌گفت كيست مثل من و حال آنكه من آزاد كرده ی حسين بن علی و فاطمه و محمدم (عليهم السلام).



مکیدن انگشت ابهام حضرت محمد (ص)

ابن شهر آشوب روايت كرده كه هنگام ولادت امام حسين عليه السلام فاطمه عليها السلام مريضه شد و شير در پستان مباركش خشك گرديد رسول خدا صلی الله عليه و آله مرضعی طلب كرد يافت نشد پس خود آن حصرت تشريف آورد به حجره فاطمه عليهاالسلام و انگشت ابهام خويش را در دهان حسين می‌گذاشت و او ميیمكيد. بعضی گفته‌اند كه زبان مبارك را در دهان حسين عليه السلام می‌گذاشت و او را زقه می‌داد چنانكه مرغ جوجه خود را زقه می‌دهد تا چهل شبانه روز رزق حسين عليه السلام را حق تعالی از زبان پيغمبر صلی الله عليه و آله گردانيده بود، پس روئيد گوشت حسين عليه السلام از گوشت پيغمبر صلی الله عليه و آله، و روايات به اين مضمون بسيار است.

و در علل الشرايع روايت شده كه حال امام حسين عليه السلام در شير خوردن بدين منوال بود تا آنكه روئيد گوشت او از گوشت پيغمبر صلي الله عليه و آله و شير نياشاميد از فاطمه عليهاالسلام و نه از غير فاطمه.


و شيخ كلينی در كافی از حضرت صادق عليه السلام روايت كرده كه حسين عليه السلام از فاطمه عليهاالسلام و از زنی ديگر شير نياشاميد او را به خدمت پيغمبر صلی الله عليه و آله می‌بردند حضرت ابهام مبارك را در دهان او می‌گذاشت و او می‌مكيد و اين مكيدن او را دو سه روز كافی بود. پس گوشت و خون حسين عليه السلام از گوشت و خون حضرت رسول صلی الله عليه و آله پيدا شد فرزندی جز عيسی بن مريم عليه السلام و حسين بن علی عليهاالسلام شش ماهه از مادر متولد نشد كه بماند، و در بعضی از روايات به جای عيسی يحيی نام برده شده. عَرَبيّه: (قاتل سيّد بحر العلوم است)

لِلّهِ مُرْتَضِعٌ لَمْ يَرْتَضِعْ اَبَداً مِنْ ثَدْي اُنْثي وَ مِنْ طه مَراضِعُهُ




_برگرفته از کتاب منتهی الامال، تألیف حاج شیخ عباس قمی

[تصویر:  salavat.png]
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط hamed ، هُدهُد صبا
۲۰ آبان ۱۳۹۳, ۰۱:۳۰ عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۰ آبان ۱۳۹۳ ۰۱:۳۲ عصر، توسط هُدهُد صبا.)
ارسال: #2
RE: آشنایی با امام حسین علیه السلام(تاپیک جامع)
امام حسین(ع)متعلق به همه انسانهاست وهمه باید از وجود نازنینش بهره ببرند وهمان طور که بیان شده ایشان چراغ روشنایی راه بشریت وکشتی نجاتی برای همگان هستند.اماوقتی می توان از وجودش بهره ببریم که ایشان رابهتر بشناسیم.

برای شناخت ابا عبدالله الحسین فقط خواندن کتاب زندگی نامه ایشان ویا راه وروش وسیرت مبارکشان کافی نیست بلکه در این راه اولین چیز لازم در راه درک آقا، داشتن دل است واگر دل در گرو عشقش بسپاریم عشق او ما را بسوی رحمانیت ورحیمیت وخلاصه بسوی خداوند سوق خواهد داد. واوست که پدر امام برادر امام فرزند امام و خود امام است وازهمه مهمتر که دیگر جای هیچ بحثی نمی مان اوفرزند فاطمه ونوه مستقیم پیامبر(ص) اکرم محمد مصطفی علیه السلام است.

چه کسی نام امام حسین را انتخاب کرد؟


شیخ طوسی (ره) به سند معتبر از حضرت امام رضا (ع) نقل کرده‌ است که چون حضرت امام حسین(ع) متولد شد، حضرت رسول (صلی الله علیه و آله) اسماء بنت عمیس را خواست وعرض کرد که ای اسما فرزند مرا بیاور، اسما گفت آن حضرت را در جامه سفیدی پیچیده و به خدمت رسول اکرم بردم، پیامبر(ص) او را گرفت و در دامن خود گذاشت دیدم که در گوش راستشان اذان ودر گوش چپشان اقامه خواندند، ‌سپس جبرئیل بر ایشان نازل شد و گفت: حق تعالی برشما سلام ‌رسانده و می‌فرماید : که چون علی(علیه السلام) نسبت به شما به منزله هارون است نسبت به موسی (ع) پس او را به اسم پسرکوچک هارون نام کن که شبیر است و چون کلام تو عربی است او را حسین بنام. واسما میگوید: رسول اکرم(ص) ایشان را در آغوش کشیده بوسیده وگریستند ووقتی سبب راپرسیدم عرض کردند ایشان را مصیبتی عظیم در پیش است وشهید خواهند شد وخدا لعنت کند کشندگان ایشان را.

http://yaraneimamhosein.persianblog.ir/

آيا به آيات قرآن نمى‏ انديشند يا [مگر] بر دل هايشان قفلهايى نهاده شده است؟
سوره محمد(ص)/ آیه 24
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
۲۱ آبان ۱۳۹۳, ۰۷:۱۳ عصر
ارسال: #3
RE: آشنایی با امام حسین علیه السلام(تاپیک جامع)
حسين بيشتر از آب تشنه ي لبيک بود.افسوس که به جاي افکارش، زخم هاي تنش را نشانمان دادند و بزرگترين دردش را بي آبي ناميدند.
"دکتر علي شريعتي"

همین که تو می دانی
“دوستت دارم”
کافیست …
بگذار
خفه کند خودش را دنیـا................
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
۲۱ آبان ۱۳۹۳, ۰۷:۳۷ عصر
ارسال: #4
RE: آشنایی با امام حسین علیه السلام(تاپیک جامع)
اگر بخواهیم کودکی امام حسین(ع) روبررسی کنیم فقط کافی است به اطراف ایشان درآن زمان نظری بیفکنیم وآن به این معنی است که امام حسین رو از زبان اطرافیانش بشناسیم.

1- قبل از اینکه امام به دنیا بیاید عباس عموی پیامبر(ص) خوابی می بیند ونزد پیامبر(ص) می آید وعرض میکند یا رسول الله خواب دیدم به نا گاه تکه ای از بدن شما پاره شد ودر دامن من افتاد ورسول خدا فرمودند بدان که اگر این خواب صادق باشد فرزندی از فاطمه متولد خواهد شد که در راه خدا کشته خواهد شد.

2- تا آن زمان فقط سه نفر به اذن خداوند در شش ماهگی به دنیا آمده بودند وزنده ماندند(امر محالی که تا آن زمان سابقه نداشت) که عبارت بودند از:یحیی ابن ذکریا-عیسی ابن مریم - وحسین ابن علی(ع) . امروزه با دستگاههای پیشرفته می شود کودک نارس شش ماهه رو نگه داشت اما باز هم پزشکان همیشه در مورد این کودکان در واهمه هستند که مبادا کودک دچار ضعف تنفس بشود، نکند کودک دچار ضعف بدنی بشود، نکند کودک کم توان ذهنی بشود، نکند کودک ناشنوا بشود، نکند کودک نابینا ویا در آینده ضعف بینایی داشته باشد وچندین مبادا و نکند دیگر. اما در مورد امام حسین(ع) در حالیکه علم پزشکی امروز وجود نداشت هیچکدام صدق نکرد وایشان کودکی بودند قوی وتوانمند دارای حس بینایی وشنوایی وحرکتی عالی . فقط در کلام در زمان کودکی مقداری تاخیر داشتند آنهم نه زیاد که به شکر خدا جبران شد وشیوایی و بلاغت وفصاحت این امام همام برکسی پوشیده نیست .

3- ابن شهر آشوب می نویسد در بدو تولد، حضرت فاطمه(س) شیر نداشتند چون دچار ضعف بدنی شده بودند وامام حسین(ع) از هیچ دایه وزنی شیر نخوردند وفقط پیامبر(ص) انگشت مبارکشان را در دهان امام می گذاشتند وایشان بامکیدن انگشت ساکت می شدند وگفته شده این عمل چند روزی تکرارشده است.

ادامه دارد...

http://yaraneimamhosein.persianblog.ir/

آيا به آيات قرآن نمى‏ انديشند يا [مگر] بر دل هايشان قفلهايى نهاده شده است؟
سوره محمد(ص)/ آیه 24
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط hamed ، آشنای غریب
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

بازگشت به بالابازگشت به محتوا