ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حضرت آیت‌الله العظمی بروجردی (ره)
۱۹ شهريور ۱۳۹۱, ۱۱:۲۳ صبح
ارسال: #1
Star حضرت آیت‌الله العظمی بروجردی (ره)
ماجرای عجیب غسل‌دادن پیکر آیت‌الله بروجردی

هنگامی که یکی از مقلدین به همراه یکى از دوستانش وارد حمام خانه آقا شدن، ومی خواستن آقا را غسل بدهند و هنوز آبى نریخته بودن و غسل را شروع نکرده بودن، که می بینند چشم آقا این طرف و آن طرف را نگاه مى‌کند و چشم‌هایش حرکت مى‌کنند!
آیت‌‌‏الله العظمی سیدحسین طباطبایی بروجردی در سال 1254 شمسی در بروجرد به دنیا آمد. نسب وی با 32 واسطه به حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام می‌رسد.
طباطبایی بروجردی پس از 10 سال تحصیل در اصفهان به سفارش پدر به حوزه علمیه نجف رفت و در حالی که فقط 28 سال داشت به درجه اجتهاد رسید. آیت‌‌‏الله بروجردی در نجف فصول تدریس می کردند. در درس فصول ایشان بالغ بر دویست نفر از فضلای حوزه علمیه نجف شرکت می‌کردند که در نوع خود بی‌نظیر است.
سال‌ 1350 هجری قمری که با آغاز دوران مرجعیت آیت‌‌‏الله بروجردی مصادف بود تا یک دهه بعد با دوران فشار و اختناق رضاخان همراه بود. آیت‌‌‏الله بروجردی، این دوران یکی از مصیبت‌بارترین ایام زندگانی خود توصیف می‌کند.
این مرجع عالیقدر و خستگی‌ناپذیر شیعه، پس از هفتاد سال تلاش علمی و فعالیت ‌های اجتماعی و سیاسی در صبح روز پنج شنبه 13 شوال 1380 هجری قمری برابر با دهم فروردین 1340 شمسی در حالی که 88 بهار از زندگی را پشت سر گذاشته بود، چشم از جهان فرو بست.
در ادامه به ماجرای عجیب تغسیل و تدفین بزرگترین مرجع تقلید شیعیان جهان اشاره می‌شود.
در کتاب «الگوی زعامت؛ سرگذشت‌های ویژه حضرت آیت‌الله العظمی بروجردی» از قول آیت‌الله عبدالصاحب مرتضوى لنگرودى آمده است: یکى از آقایان محترم و خیلى مورد اطمینان (که چون احتمال مى‌دهم ایشان راضى نباشد که اسمشان را ببرم، از بردن اسم ایشان خودارى مى‌کنم، صددرصد مورد وثوق و اعتماد است و به قدرى متدین است که مى‌توانم پشت سر ایشان نماز بخوانم) مى‌گفت:
من از مقلدین حضرت آیت‌الله العظمى آقاى بروجردى بودم. وقتى که خبر فوت و ضایعه عظیمه آقا به من رسید، مثل اینکه پدرى را از دست داده باشم خیلى ناراحت شدم، تصمیم گرفتم که غسل و تکفین آقا را خودم به عهده بگیرم، لذا وقتى براى مراسم به بیت آقا رسیدم به اشخاص مربوطه مراجعه کردم و گفتم: من مى خواهم آقا را غسل بدهم و آقا را تکفین کنم و این توفیق نصیب من شود. آنها نیز قبول کردند.
ایشان گفت: من و یکى از دوستانم وارد حمام خانه آقا شدیم، آقا را خواستیم غسل بدهیم و هنوز آبى نریخته بودم و غسل را شروع نکرده بودیم، دیدم چشم آقا این طرف و آن طرف را نگاه مى‌کند و چشم‌هایش حرکت مى‌کنند.
به خودم گفتم: آیا چشم‌هاى من اشتباه مى‌بیند؟! یا اینکه آقا زنده است؟ و در ضمن گاهى مى‌دیدم که تبسم مى‌کردند و لبخند مى‌زدند، همین طور مات و مبهوت بودم.
خلاصه پیش خود گفتم حتما من اشتباه مى‌بینم و حتما به چشم من اینچنین مى‌آید به هر حال به رفیقم گفتم: آب بریز! او آب مى‌ریخت و من غسل مى‌دادم . بعد از اینکه غسل آقا تمام شد، آقا را حرکت دادیم و جایى دیگر براى تکفین بردیم باز همین طور مى‌دیدم که چشمهاى آقا اطراف حمام را نگاه مى‌کند و گاهى تبسم مى‌فرمایند. در حالت بهت و حیرت بودم که رفیقم به من گفت: چه شده است؟
گفتم: من چیز عجیبى را مى‌بینم، نمى‌دانم درست است یا نه؟
گفت: چشم‌هاى ایشان و تبسم ایشان را مى گویید؟ گفتم: بله! پس من اشتباه نمى بینم و شما هم همین را مى‌بیند.
که ایشان وقتى جریان را براى بنده تعریف مى‌کردند، گفتند: که چطور مى‌شود، شخصى که روح در بدن ندارد، چشم‌هایش حرکت کند و تبسم نماید؟!
گفتم : آقا، خدا مى‌خواسته به شما نشان بدهد که این عالم ربانى چقدر بزرگوار است و چشم برزخى شما را باز کرده است و آن عالم برزخ ایشان بوده است، نه عالم ظاهر ایشان و شما چشم و لبخند زدن برزخى ایشان را مى‌دیده‌اید، زیرا انسان به مجرد اینکه روح از بدنش خارج مى‌شود، در قالب مثالى مى‌رود و در واقع زنده است.

Roseدر انتشار آنچه خوبیست و اثری از عشق در آن هست آخرین نفر نباشیدArrow
من یک اخراجی هستم
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط هُدهُد صبا
۲۵ دي ۱۳۹۲, ۰۸:۴۸ عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۵ دي ۱۳۹۲ ۰۸:۵۱ عصر، توسط هُدهُد صبا.)
ارسال: #2
RE: حضرت آیت‌الله العظمی بروجردی (ره)


استاد فاطمی نیا: آیت الله العظمی بروجردی مرجعی تمام عیار بود

حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با بیان این که آیت الله العظمی بروجردی مرجعی تمام اعیار بودند گفت:متاسفانه برخی افراد دیوار اسلام و عرفان را به قدری کوتاه آورده اند که هرچیزی را گیر می آورند برای مردم و جامعه می گویند در حالی که هیچ گونه ملاکی ندارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله العظمی بروجردی، استاد حوزه علمیه، در پنجاه و چهارمین مراسم بزرگداشت ارتحال آیت الله العظمی بروجردی که شب گذشته در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به این که باید قدر مذهب تشیع را بدانیم، اظهار داشت: طلبه ها قدر طلبگی را بدانند و این مسئله بسیار مهم است.

وی با اشاره به حدیثی از حضرت رضا(ع) مبنی بر این که خدا رحمت کند بنده ای را که یاد اهل بیت(ع) را زنده می کند، تصریح کرد: مفهوم رحمت در دعای ابوحمزه ثمالی شرح شده است؛ اگه با نیت و مقصود ترقی و پیشرفت معنوی خودمان بخوانیم، این مفهوم را درک می کنیم اما اگر برای مقدس بازی باشد چیزی نصیب مان نخواهد شد.

استاد حوزه علمیه با تاکید بر این که رحمتی که بر بندگان نازل می شود یکسان نیست، خاطرنشان کرد: رحمت به اندازه و ارزش هرکسی داده می شود.

حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با تاکید بر ارزش دین و شهادت امام حسین (ع)در راه آن، خاطرنشان کرد: قدرت دین است که امثال آیت الله العظمی بهجت و آیت الله قاضی ها تربیت می شوند.

استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه چگونه باید راه اهل بیت(ع) را زنده نگه داریم، تصریح کرد: بعضی حرف ها را نمی توانیم بگوییم، چرا که مطلب به درستی تبیین نمی شود متهم می شویم.

حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با تاکید بر این که بسیاری از مردم می خواهند کار نیک انجام دهند اما در تطبیق دچار اشتباه می شوند، خاطرنشان کرد: اشتباه تطبیق دادن به یکی از مشکلات تبدیل شده است.

*منبر رفتن برای اهل بیت (ع) باشد

وی با انتقاد از برخی واعظان و سخنرانان ، اظهار داشت: منبر رفتن باید برای اهل بیت(ع) باشد نه برای شنیدن تعریف و تمجید از سوی دیگران.

حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با تاکید بر اینکه باید آنچه مورد رضایت اهل بیت(ع) قرار دارد را دنبال کنیم، اظهار داشت: هنگام منبر رفتن باید آب شد؛ باید بدانیم چه کسانی بر روی منبر خطبه خوانده اند.

استاد حوزه علمیه ، ابراز داشت: ما حق نداریم در مورد مسائلی که اطلاع نداریم صحبت کنیم.

آیت الله فاطمی نیا با انتقاد از مطرح شدن برخی سخنان در تلویزیون و منبرها، گفت: برخی افراد دیوار اسلام و عرفان را به قدری کوتاه آوردند که هرچیزی را گیر می آورند برای مردم و جامعه می گویند در حالی که هیچ گونه ملاکی نیز ندارد.

وی ، ابراز داشت: باید پرسید حق منبر اهل بیت(ع) این است؛ حداقل حدیث ها را صحیح بخوانیم .

استاد حوزه علمیه با تاکید بر این که عظمت کریمه اهلبیت(س) فراتر از عقل و درک ما است، تصریح کرد: قدرت شفاعت حضرت معصومه(س) به گونه ای است که تمام شیعیان را در برمی گیرد.

*دربرابر عقاید دیگران مجهز باشیم

حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با بیان اینکه وهابی ها و تکفیری جگر ما را سوزانده اند، خاطرنشان کرد: باید در برابر عقاید آن ها مجهز باشیم.

وی در ادامه بیان داشت: اگر با عنوان حدیث، حرف دروغی را برای مردم مطرح کنیم، چون جاذبه ندارد پای منبر حضور پیدا نخواهند کرد.

استاد حوزه علمیه با انتقاد از برخی افراد که در روایت مصائب امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) در شام، اراجیف دشمنان اهلبیت(ع) را تحویل مردم می دهند، تصریح کرد: ما نباید این حرف ها را قبول کنیم؛ پس علم درایه و رجال برای چه روزی است؟

حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با طرح این پرسش مبنی بر این که مگر هر چیزی را در کاغذ و کتاب مشاهده می کنیم باید در منبر مطرح کنیم، خاطرنشان کرد: اگر مردم سخنان زیبای ما را بشنوند، جذب می شوند.

وی تصریح کرد: باید نهج البلاغه، احادیث نورانی کافی و صحیفه سجادیه را برای مردم عرضه کرد تا جذب سخنرانی ها شوند..

*آیت الله العظمی بروجردی مرجعی تمام عیار

استاد حوزه علمیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ویژگی های آیت الله العظمی بروجردی و با تاکید بر این که ایشان یک مرجع تمام عیار بود، تصریح کرد: این عالم ربانی متخصص درجه یک علم رجال بودند.

حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با اشاره به اینکه آیت الله بروجردی در علم کلام، یک متکلمه به تمام معنا بود، خاطرنشان کرد: یکی از امتیازات این عالم بزرگوار این بود که فقه اهل تسنن را به اندازه فقه شیعه مسلط بود.

وی با تاکید بر اینکه سعادت عظیم عبارت است از تکمیل نفس ناطقه، تصریح کرد: از دو طریق برهان و استدلال؛ و ریاضت و مجاهده می توان نفس ناطقه را کامل کرد.

استاد حوزه علمیه با بیان این که استدلال و برهان؛و ریاضت و مجاهده در طول هم هستند، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم نفس ناطقه را فقط از راه ریاضت بدست بیاوریم، اشتباه کرده ایم.

حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با تاکید بر این که خداوند در قرآن کریم در مراتب مختلف استدلال و برهان آورده است، ابراز داشت: آیت الله العظمی بروجردی از هردو راه برای تکمیل نفس ناطقه استفاده کردند.

وی با بیان اینکه آیت الله بروجردی فیلسوف به تمام معنا بود، تصریح کرد: این عالم ربانی کراماتی نیز داشته است اما اگر بخشی از کرامات گفته شود، برخی ها می گویند با عقل تطبیق ندارد و به همین خاطر بنده از بیان آن ها صرف نظر می کنم.

منبع: خبرگزاری حوزه
http://broujerdi.org/content/view/1613/5/

آيا به آيات قرآن نمى‏ انديشند يا [مگر] بر دل هايشان قفلهايى نهاده شده است؟
سوره محمد(ص)/ آیه 24
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط hamed
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

بازگشت به بالابازگشت به محتوا