ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیا می توان با دختر، بدون اجازه پدرش صیغه محرمیت خواند؟
۱۶ بهمن ۱۳۹۰, ۰۸:۵۴ عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: ۸ مرداد ۱۳۹۲ ۰۵:۳۶ عصر، توسط هُدهُد صبا.)
ارسال: #1
آیا می توان با دختر، بدون اجازه پدرش صیغه محرمیت خواند؟
پرسش: ما دو نفر همکاریم مجرد هستیم؛ برای آنکه روابطمان از نظر شرعی دچار مشکل نشود و به گناه کشیده نشویم، آیا می توانیم بدون اجازه پدر همکارم، ازدواج موقت کنیم؟
امام و
آیت الله سیستانی: روابط کاری و تحصیلی، باعث نمی وشد اذن پدر[/b] یا جد پدری دختر از اعتبار بیفتد

آیت الله بهجت، تبریزی، فاضل، صافی و مکارم: بنا بر احتیاط واجب، روابط کاری و تحصیلی باعث نمی شود اذن پدر یا جد پدری دختر از اعتبار بیفتد

نوری: به طور کلی اجازه پدر یا جد پدری دختر لازم نیست، ولی بهتر است با نظر واجازه آنان اقدام کنید .

[تصویر:  che-gvara.png]
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط هُدهُد صبا ، aomxozi ، edaaqoj ، ohivujt ، ocokibigjig ، alefuwoiyeeqo ، egihedetagha ، fufyodij ، ioobakago ، evuqadutejoya ، afovotihebode ، qoeziteyu ، Advige1u ، eliche8x ، Advigeze
۲۲ بهمن ۱۳۹۰, ۰۱:۵۲ عصر
ارسال: #2
RE: آیا می توان با دختر ،بدون اجازه پدرش صیغه محرمیت خواند؟
سلام علیکم

سی و سومین بهار آزادی بر شما مبارک باشد .

بدوا یک تذکری بدهم ان شالله دلخور نشوید . اسامی مراجع عظام را می برید اقای ....یا ایت الله فلانی بکار ببرید .

اذن پدر در ازدواج موقت
در صورتی که دختر قبلا ازدواج کرده باشد (باکره نباشد) بنا به نظر مشهور فقها نیاز به اذن پدر ندارد. اما چنانچه دختر باکره باشد، لزوم وجود اذن پدر در میان علما محل اختلاف است.
در ذیل نظر قانون مدنی و فقها در مورد جایگاه اذن پدر در ازدواج دختر باکره ارایه میگردد:

قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران

ماده ۱۰۴۳ - نکاح دختری که هنوز شوهر نکرده اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه پدر یا جدپدری او است و هرگاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند دخترمی تواند با معرفی کامل مردی که می خواهد به او شوهرکند و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده به دادگاه مدنی خاص مراجعه و به توسط دادگاه مزبور مراتب به پدر یا جد پدری اطلاع داده شود و بعد از ۱۵ روز از تاریخ اطلاع و عدم پاسخ موجه از طرف ولی دادگاه مزبور می تواند اجازه نکاح را صادر نماید . ( اصلاحی ۸/۱۰/۶۱ )

آیت الله سید علی خامنه ای
در ازدواج (موقت يا دائم) شرط است كه زن، شوهر نداشته باشد و در عدّه كسى ديگر هم نباشد و اگر دختر باكره است بايد بنابر احتیاط واجب از ولى (پدر يا جد پدرى) وى اذن گرفته شود.

آیت الله سید علی سیتانی
دخترى كه به حدّ بلوغ رسيده و رشيده است ، يعنى مصلحت خود را تشخيص مى‏دهد ، اگر بخواهد شوهر كند ، چنانچه با كره باشد و متصدى امور زندگانى خويش نباشد ، بايد از پدر ، يا جدّ پدرى خود اجازه بگيرد ، بلكه ـ بنابر احتياط واجب ـ اگر خود متصدى امور زندگانى خويش باشد نيز بايد اجازه بگيرد ، و اجازه مادر و برادر لازم نيست .

آیت الله عبدالکریم موسوی اردبیلی
اگر دختر باكره اى كه به حدّ بلوغ رسيده و رشيده است ـ يعنى مصلحت خود را تشخيص مى دهد ـ بتواند زندگانى خود را به نحو مستقل اداره كند و قدرت تصميم گيرى صحيح در امور زندگى خود را داشته باشد و بيم آن كه فريب بخورد در ميان نباشد، چنانچه بخواهد ازدواج كند، احتياجى به اجازه پدر يا جدّ پدرى خود ندارد.

آیت الله محمد صادق روحانی
چنانچه دختر رشيده باشد , اذن پدر در ازدواج دائم و متعه شرط نيست و رضايت خودش كافي است.

آیت الله سید محمد شاهرودی
در صورتيكه دختر غير رشيده باشد عقد وي بدون اذن ولي باطل و اگر رشيده باشد بصورتي كه خير وشر و صلاح وفساد خود را در حال و آينده تشخيص دهد و بتواند معاملات مهمه انجام دهد اولى كسب اذن پدر است در صورت امكان .وفرقي بين عقد دائم وموقت نميباشد .

آیت الله ناصر مکارم شیرازی
دخترى كه به حدّ بلوغ رسيده و رشيده است، يعنى مصلحت خود را تشخيص مى دهد چنانچه باكره باشد احتياط آن است كه با اجازه پدر يا جدّ پدرى ازدواج نمايد.

آیت الله یوسف صانعی
در عقد موقت اجازه پدر یا جد پدری بنا بر اقوی لازم است.

آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی
دختري كه به حد بلوغ رسيده و رشيده است ـ يعني: مصلحت خود را تشخيص مي‎دهد ـ اگر بخواهد شوهر كند، چنان چه باكره باشد، بنابر احتياط بايد از پدر يا جد پدري خود اجازه بگيرد، اجازه مادر و برادر لازم نيست.

آیت الله حسین وحید خراسانی
دخترى كه به حدّ بلوغ رسیده و رشیده است ـ یعنى مصلحت خودرا تشخیص مى دهد ـ اگر بخواهد شوهر كند ، چنانچه باكره باشد ـ بنابر احتیاط واجب ـ باید از پدر یا جدّ پدرى خود اجازه بگیرد ، و اجازه مادر و برادر لازم نیست.

منبع :http://hafezoon.com/ahkam/

دختر باکره
در مدخل آلت تناسلی زن پرده اي لطيف و مخاطي از جنس بافت پوشاننده مجرا وجود دارد که به آن Hymen یا پرده بکارت می گویند ، دختری که پرده بکارت آن سالم است دختر باکره و دختری که پرده بکارت آن پاره شده است ، دختر غیرباکره محسوب می شود .

دختر رشیده
سه تعریف متشابه از سه مرجع تقلید محترم :
تعریف اول : دختری که مصلحت خود را تشخيص مى‏دهد - بتواند امورات خود را اداره كند و بيم آن كه فريب بخورد در ميان نباشد.
تعریف دوم : دختری که صلاح وخیر وشر خود را تمیز بدهد ، مثلاً بتواند معاملات مهمه را انجام بدهد.
تعرف سوم : دخترى كه بگونه كامل مصلحت و مفسده را درك مى‏كند و تحت تأثير احساسات قرار نمى‏گيرد.

ماده 1041 قانون مدنی
عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن 13 سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن 15 سال تمام شمسی منوط است به اذن ولی به شرط رعایت مصلحت یا تشخیص دادگاه صالح .

پس از مطالعه مطلب ارسالی ما را از نظر خویش بهره مند بفرمایید.
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط خادم شهدا ، هُدهُد صبا ، aomxozi ، ohivujt ، alefuwoiyeeqo ، egihedetagha ، fufyodij ، ioobakago ، gojayucyi ، Advige2g
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

بازگشت به بالابازگشت به محتوا