ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
۲ دي ۱۳۸۹, ۰۵:۰۰ عصر
ارسال: #1
شرک چیست؟
شرك بر دو نوع جلي و خفي است ، شرك جلي اين است كه به صورت علني و زباني براي خداوند سبحان شريك قائل بشوي و براي ذات مقدسش شريك قائل شود ، اما شرك خفي اين است كه در ظاهر خداوند را واحد بپنداري اما در مقام عمل شريك قائل بشوي ، انسان مومن هميشه و در همه حال تنها خداوند را عامل همه كارها مي داند مثلا مسئله شفا فقط به دست خداست و طبيب واسطه اي بيش نيست پس اينكه گفته مي شود شفاي بچه ام را اول از خدا و بعد از طبيب گرفتم شرك خفي است زيرا با اين تفكر براي خداوند شريك قائل شدي .

انجام گناه و سرپيچي از دستورات خداوند سبحان بدين معني است كه خدايا من مي دانم تو را بايد اطاعت كرد اما من اطاعت نمي كنم و بر خلاف دستور تو عمل مي كنم ؛ چنين تفكري اعلان جنگ با خداست .

فلذا آيه شريفه اي كه مي فرمايد گناه شرك بخشوده نمي شود ، شرك جلي است كه حتي انسان را نجس كرده و از دايره ايمان خارج مي‌كند و به هيچ‌وجه بخشيده نمي‌شود يعني اگر اين شرك با عبادت همراه شود عبادت بدن شك باطل مي‌شود بعنوان مثال ريا عبادت را باطل مي‌كند اگر مؤمن عمل دنيايي را كمي به قصد رضاي خدا انجام دهد به همان ميزان كه توجه به خدا كرده است ارزش پيدا مي‌كند.

البته شرك در مقام عمل دو نوع خفي و جلی دارد منتها شرك‌ها بيشتر از نوع خفي است البته خفي بعنوان شركي كه انسان را از اسلام خارج بكند نيست، در عمل مشرك است منتها مشركي كه در آن اظهار شرك نمي‌شود. يعني شركي كه موجب نفي ايمان بشود نيست، يعني با اين شرك انسان از دايره ايمان خارج نمي‌شود در غير اينصورت نمي‌توان نام مؤمن را به انسانهاي با ايمان اطلاق كرد (و ما يومنو اكثرهم الا و هم مشركون)- يعني اگر شرك ضعيفي با اعمال همراه شود اين ارزش اعمال است كه از بين مي‌رود.

پس از مطالعه مطلب ارسالی ما را از نظر خویش بهره مند بفرمایید.
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

بازگشت به بالابازگشت به محتوا