ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
۲۵ مرداد ۱۳۹۱, ۱۰:۳۴ صبح
ارسال: #13
تاکتیک‌های عملیات روانی در جنگ نرم
بسم الله الرحمن الرحیم

تاکتیک‌های عملیات روانی در جنگ نرم
سانسور Censorship

سانسور عبارت است از حذف عمدی موادی از جریان عبور آگاهی‌ها، به منظور شکل دادن عقاید و اعمال دیگران، این حذف عمدی می‌تواند به دو شکل صورت پذیرد. سانسور در ساده‌ترین معنی‌اش، رسیدگی و آزمایش پیام‌های کثیرالانتشار توسط اولیای امور به جهت بازداشت موادی است که از نظر آنان نامطلوب است. این شکل سانسور، همان ایجاد مانع قبلی با عملی جهت جلوگیری از انتشار مواد نامطلوب است که مثلاً می‌تواند شامل حذف واژه‌ها، عبارات یا جملاتی خاص، توسط سانسورگر باشد.
اخبار کنترل شده

شکل خفیفی از سانسور نیز که اخبار کنترل شده نام گرفته، وجود دارد. در اخبار کنترل شده، توزیع اطلاعات به طریقی است که حافظ حداکثر منافع توزیع‌کننده باشد. دولت‌ها، اصناف و دیگر دیوان‌سالاری‌ها، غالب اوقات در کنترل اخبار مقصر قلمداد می‌شوند.
سانسور برون قانونی

سانسور برون قانونی سانسوری است که خارج از کنترل قانونی یا قدرت قانونی باشد. چنین سانسوری می‌تواند داوطلبانه باشد. مثل وقتی که سردبیری، عبارت یاواژه‌ای را از دست نوشته خود حذف می‌کند چرا که احساس می‌کند از ذوق سلیم به دور است یا کتابداری که کتابی را از دور خارج می‌کند، بدین علت که به نظر او قبیح و اهانت‌آمیز است و وی مطالب قبیح و اهانت‌آمیز را دوست ندارد.

از یک لحاظ سانسور برون قانونی می‌تواند غیرداوطلبانه باشد مانند وقتی که سانسور خود پاسخی به فشار‌های اقتصادی، سیاسی یا فشار‌های دیگری از این قبیل است. مثلاً یک ایستگاه رادیو- تلویزیونی ممکن است انتقاد از مقامات دولتی را به علت تهدید‌های واقعی یا احتمالی، از جانب آن مقامات در خصوص تمدید مجوز مسکوت گذارد.
تحریف Disortion

یکی از رایج‌ترین شیوه‌های پوشش خبری و مطبوعاتی،‌تغییر متن پیام به شیوه‌های مختلف از طریق دست‌کاری خبر است. در مسئله تحریف، سه پدیده به چشم می‌خورد که عبارتند از: تعدیل، شاخ و برگ دادن و جذب. یک خبر در حین انتقال از شخصی به شخص دیگر به تدریج کوچک‌تر از گذشته، قابل فهم‌تر و از نظر بازگو کردن، ساده‌تر می‌شود. در حین فرآیند انتقال متوالی بسیاری از جزییات اصلی خبر کم‌کم تعدیل می‌شوند، تجربه‌هایی که در مورد تحریف انجام شده است، نشان می‌دهد که بسیاری از جزییات موجود در ابتدای زنجیره انتقال به شدت حذف می‌شوند.

هر بار که خبر تحریف شده نقل می‌شود، میزان جزییات، هر چند باکندی، کاهش می‌یابد. در همان زمانی که فرآیند تعدیل انجام می گیرد، شاخ و برگ‌های دیگری به خبر اضافه می‌گردد.

ساختن یک یا چند دشمن فرضی To Make a supposed Enemy

این یکی از شیوه‌های قدیمی سیاسیون کهنه‌کار است که قدرت را در اختیار دارند و برای بقا و ماندگاری در حکومت از آن استفاده می‌کنند. این شیوه به مطبوعات نیز رخنه کرده است. در این شیوه سعی می‌شود تا سایر رسانه‌ها و مطبوعات یا سایر سیاستمداران و یا سایر احزاب را در چشم مخاطبان خود، به شکل یک دشمن نشان‌دهند. همیشه داشتن یک دشمن فرضی می‌تواند اقدامات طرف مقابل را محق و معتبر جلوه دهد و زمینه را برای هر نوع اقدامی فراهم آورد. استفاده از این شیوه خود می‌تواند برای متحد کردن افراد داخل یک کشور نیز مفید واقع شود.
منبع:http://www.daszarrin.ir
ادامه دارد...

یاد شهدایمان بخیر!

من اگر بنشینم، تو اگر بنشینی، چه کسی برخیزد؟

[تصویر:  sisOJG_400.jpg]
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط هُدهُد صبا ، hamed ، مریم گلی
ارسال پاسخ 


پیام‌های داخل این موضوع
جنگ نرم - zeinab - ۱۶ تير ۱۳۹۰, ۰۷:۰۴ عصر
RE: جنگ نرم - zeinab - ۲۵ تير ۱۳۹۰, ۰۱:۲۵ عصر
RE: جنگ نرم - zeinab - ۲۹ تير ۱۳۹۰, ۱۲:۰۱ عصر
RE: جنگ نرم - zeinab - ۴ مرداد ۱۳۹۰, ۱۲:۰۰ عصر
RE: جنگ نرم - zeinab - ۱۰ مرداد ۱۳۹۰, ۱۰:۲۶ صبح
RE: جنگ نرم - zeinab - ۱۶ آبان ۱۳۹۰, ۰۵:۰۰ عصر
RE: جنگ نرم - hamed - ۱۶ آبان ۱۳۹۰, ۱۰:۰۰ عصر
RE: جنگ نرم - safirashgh - ۱۹ آبان ۱۳۹۰, ۰۵:۱۸ عصر
RE: جنگ نرم - منتظر - ۱۹ آبان ۱۳۹۰, ۰۷:۵۴ عصر
RE: جنگ نرم - safirashgh - ۲۳ آبان ۱۳۹۰, ۰۸:۱۵ صبح
RE: جنگ نرم - sh1000 - ۳۰ آبان ۱۳۹۰, ۱۱:۵۳ عصر
RE: جنگ نرم - safirashgh - ۱ آذر ۱۳۹۰, ۰۱:۵۵ عصر
تاکتیک‌های عملیات روانی در جنگ نرم - zeinab - ۲۵ مرداد ۱۳۹۱ ۱۰:۳۴ صبح
RE: جنگ نرم - zeinab - ۲۶ مرداد ۱۳۹۱, ۰۵:۴۳ عصر
RE: جنگ نرم - هُدهُد صبا - ۲۳ آبان ۱۳۹۳, ۰۸:۱۶ عصر

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان

بازگشت به بالابازگشت به محتوا