ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
۲۸ دي ۱۳۹۰, ۱۲:۲۵ عصر
ارسال: #3
RE: بهاییت
بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ‏



آشنائی با شخصیتهای بنیانگذار
سید محمد علی باب شیرازی
باب پیش از سحر اول محرم سال ۱۲۳۵ هجری قمری «مهر ماه سال 1198 شمسی» در محله بازار مرغ شیراز به دنیا آمد. پدرش محمدرضا پسر میرزا ابوالفیح و مادرش فاطمه بیگم بودند. پدر باب که بزاز بود و در محله بازار وکیل شیراز حجره داشت، در نخستین سال‌های زندگی باب وفات کرد. بعد از فوت پدرش در خانه دائیش علی محمد که وصی پدرش نیز بود بزرگ شد.

سید علی‌محمد شیرازی معروف به "باب" اگر چه ادعاهای متفاوتی داشته، اما در مجموع می‌توان وی را شارع دین بابی خواند و بهائیان او را مبشر دین بهائی می‌دانند. او خود را بشارت دهندهٔ دینی دیگر که قرار بوده پس از او از طرف خداوند توسط «من یظهره‌الله» فرستاده شود، معرفی کرده‌است و او به کرّات در آثار خود به ظهور «من یظهره‌الله» اشاره می‌کند. پس از او افراد بسیاری ادعا کردند من یظهره الله‌اند. به اعتقاد بهاییان، من یظهره‌الله همان میرزا حسینعلی نوری است که او را بهاءالله می‌خوانند. باب در سال 1266قمری برابر با 1229 شمسی در سن 31 سالگی در تبریز به فرمان امیرکبیر تیرباران شد. از القاب وی می‌توان به «نقطه اولی» و «مبشر امرالله» و «سید ذکر» اشاره کرد.

بابيان و بهائيان اعتقاد دارند كه او شش مرتبه ادعاي خويش را تغيير داد. در مرتبه اول به سيد ذكر مشهور مي شود و ادعاي «ذكريت» مي كند. در مرتبه دوم ادعاي «بابيّت» مي نمايد و خود را باب و نايب خاص امام زمان [sup](عج)[/sup] و واسطه خير و فيض بين او و مردم معرفي مي كند. در مرتبه سوم دعوي «مهدويت» مي نمايد و خود را مهدي موعود مي داند. در مرتبه چهارم ادعاي «نبوت» مي كند و خويشتن را پيامبر معرفي مي نمايد. در مرتبه پنجم ادعاي «ربوبيت» و در مرحله و مرتبه ششم دعوي «الوهيت» مي كند.[2]

باب ابتدا خود را باب (وسیله ارتباط) و نائب (نماینده) امام غایب دانسته‌است. او در آثار ابتدائیش خود را ذکر و غلام امام غایب معرفی می‌کند و در آنجا ادعایش این است که از طرف امام غایب فرستاده شده تا مردم را برای ظهورش آماده سازد. او بعد تر در اواخر دوران زندانی بودنش در ماکو ادعایش را بزرگتر کرد. در نامه‌ای که مدتی قبل از انتقالش به چهریق نوشت او خود را شخص مهدی موعود خواند. او در دادگاهی که کمی بعد از ورودش به چهریق در تبریز برگزار شد این ادعا را علنی کرد و به صورت غیر رسمی از سوی بسیاری از علمای حاضر محکوم به مرگ شد. نهایتا خود را مبشر نامید که به آمدن پیامبری بعد از خود بشارت داد.



[2] «کتاب بهائيان» نوشته «سيدمحمد باقر نجفي»

بسم الله الرحمن الرحیم
حسبنا الله و نعم الوکیل ... آل عمران 173...پشت و پناه ما خداست و چه پشت و پناه خوبی.
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط هُدهُد صبا
ارسال پاسخ 


پیام‌های داخل این موضوع
بهاییت - safirashgh - ۱ آذر ۱۳۹۰, ۰۲:۱۷ عصر
RE: بهاییت - safirashgh - ۲۸ دي ۱۳۹۰, ۰۱:۴۴ صبح
RE: بهاییت - safirashgh - ۲۸ دي ۱۳۹۰ ۱۲:۲۵ عصر
RE: بهاییت - del shekaste - ۲۹ دي ۱۳۹۰, ۰۲:۲۵ صبح
RE: بهاییت - safirashgh - ۲۹ دي ۱۳۹۰, ۰۱:۲۵ عصر
RE: بهاییت - safirashgh - ۵ بهمن ۱۳۹۰, ۱۱:۴۲ عصر
RE: بهاییت - safirashgh - ۱۳ بهمن ۱۳۹۰, ۱۲:۴۶ صبح
RE: بهاییت - del shekaste - ۱۵ بهمن ۱۳۹۰, ۰۵:۵۳ عصر

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

بازگشت به بالابازگشت به محتوا