تالار گفتمان وب سایت ختم قرآن مجید

نسخه کامل: 10 راهکار برای جلوگیری از کشمکش در خانواده
شما در حال مشاهده نسخه متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
حتی در میان منسجم‌ترین خانواده‌ها نیز بگو مگو پیش می‌آید‌ زیرا زندگی زیر یک سقف الزاما منجر به تنش و جر‌و‌بحث می‌شود.

چگونه موفق شویم برخوردهای بین زن و شوهر و فرزندان و بین کوچک‌تر‌ها و بزرگ‌تر‌ها را اداره کنیم؟کشمکش‌ها، جر‌و‌بحث‌ها و دیگر برخوردها ناشی از آن هستند

که ارزش‌ها و علایق افراد یک خانواده یکسان نیستند.
ما همگی با یکدیگر فرق داریم! اگر می‌خواهید روابط خانوادگی‌تان از تباهی در امان باشد،

باید این کشمکش‌های نهانی یا ابرازشده را به نحو شایسته‌ای اداره کنید. برای فرونشاندن بحران چه باید کرد و برای آنکه در موقعیتی مشکل آفرین به خوبی واکنش نشان دهیم چه

رفتاری باید در پیش بگیریم؟

1 - کنترل کشمکش‌ها با فرزندان

تربیت فرزندان همانند رودخانه‌ای طویل و آرام نیست. بگومگو‌ها اغلب همه جا حضور دارند! البته برخی از آنها فقط برخوردهای جزئی هستند که محدودیت‌های شما را به آزمایش می‌گذارند. با این‌حال گاه جر‌و‌بحثی واقعی پیش می‌آید و نفوذ و قدرت شما را زیر سؤال می‌برد. توصیه‌هایی را در اختیارتان قرار می‌دهیم تا به شما کمک کنیم لحظات بحرانی را درک کرده و آن‌را بهتر اداره کنید:

2- کودک به کمک جر‌و‌بحث به‌خود نظم می‌بخشد

زمانی‌که کودک با شما وارد جروبحث می‌شود در پی شناخت و کشف است. در واقع، برای آنکه بتواند به‌خودش نظم و سامان ببخشد‌، نیازمند آن است محدودیت‌هایی را که والدینش به وضوح برایش تعیین کرده‌اند بشناسد. از این‌رو چون بگو‌مگو‌ها برای پیشرفت و رشدش ضروری هستند غیرقابل اجتنابند. گرچه گاه تسلیم شدن در این جروبحث‌ها آسان‌تر است (در هر حال خستگی کمتری به همراه دارد)، بهتر است بر سر حرفتان بمانید و ممنوعیت‌هایی را که از ابتدا برایش وضع کرده‌اید به‌شدت حفظ کنید.

3 - رفتارهای درستش را تشویق کنید

بهتر است به جای آنکه رفتارهایی که مورد تأیید شما نیست را به‌گونه‌ای منفی به او گوشزد کنید و رفتارهای مناسب فرزندتان را مثلا زمانی‌که اتاقش را مرتب کرده است به او تبریک بگویید و به‌گونه‌ای مثبت خاطر نشان کنید‌. به این ترتیب فرزندتان متوجه خواهد شد زمانی‌که کار خوبی انجام می‌دهد، شما نسبت به او توجه نشان می‌دهید. اما اگر فقط از او ایراد بگیرید از آنجایی‌که تنها هدفش جلب توجه شماست احتمال دارد که برای جلب توجه شما دست به اعمال احمقانه‌ای بزند.

4 - حرف او را درک کنید

کودک هیچ‌گاه برای تفریح و سرگرمی با والدینش وارد جر‌و‌بحث نمی‌شود. لازم است انگیزه و احساساتش را بشناسید. سعی کنید از رفتارش بفهمید به شما چه می‌خواهد بگوید.

5 - ممنوعیت‌ها را توضیح دهید

زمانی‌که چیزی را برای فرزندتان ممنوع می‌کنید باید همواره دلایلش را برایش توضیح دهید؛ به این ترتیب قادر خواهد بود ممنوعیت‌ها را به‌طور «هوشمندانه» بپذیرد.

6 - با نوجوانان بیش از حد از موضع پدرانه برخورد نکنید

با نوجوانانتان با لحن پدرانه صحبت نکنید زیرا این عمل باعث می‌شود به آنان احساس حقارت دست دهد. اگر قرار باشد قوانین زندگی به بچه‌های کوچک تحمیل شود، در عوض نوجوانان
باید در تصمیم‌گیری‌ها شرکت داشته باشند. در واقع، این عمل به استقلال آنان کمک کرده و حس مسئولیت‌شان را افزایش می‌دهد.

منبع : http://www.irandiba.com
ادامه دارد ...
عقوق والدین و مذمت آن



بیچاره كسى كه عاق پدر یا مادر باشد .

نه در دنیا خیر مى‏بیند و نه در آخرت .

و نه ‏از عمر خود بر مى‏خورد ، و نه از عزت .

یك لقمه نانى به دل خوش از گلوى او فرو نمى‏رود .

و یك شربت آبى گوارا به كام او نمى‏رسد .


و حضرت امام جعفر صادق - علیه السلام - فرمود كه : « هر كه از روى خشم نگاه به‏ پدر و مادر كند ، در حالتى كه پدر و مادر بر او ظلم كنند ، خدا هیچ نمازى را از او قبول ‏نمى‏كند » .

و حضرت پیغمبر - صلى الله علیه و آله - فرمود كه : « جمیع مسلمین در روز قیامت مرا خواهند دید ، مگر عاق والدین ، و شراب خوار ، و كسى كه نام مرا بشنود و صلوات بر من‏ نفرستد »

و در اخبار بسیار وارد ، و به تجربه و عیان ثابت است كه : هر كه بدى با پدر و مادر ، یایكى از آنها نماید عمر او كوتاه و زندگانى او به تلخى مى‏گذرد . و فقر و پریشانى به او هجوم مى‏آورد . و سكرات مرگ بر او شدید مى‏گردد . و جان كندن بر او دشوار مى‏شود .

حجت الاسلام پناهیان:

اصل کلیدی در رابطه زن و مرد در خانواده و تربیت صحیح فرزندان:


اصل کلیدی در رابطه زن و مرد:


مردان اطاعت و زنان محبت می خواهند

آقایان دل خانمها را نشکنند،

خانمها غرور مرد را نشکنند.


لینک مرجع