تالار گفتمان وب سایت ختم قرآن مجید

نسخه کامل: بی حجابی ؟ بی دینی ؟
شما در حال مشاهده نسخه متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2
سلام.

یک سوال دارم،می خوام خودم به یک نتیجه برسم،امیدورم برای شما هم مفید باشه.

چرا این همه بی حجابی؟
چرا بی دینی؟
چرا بی غیرتی؟
...
من این حرف را قبول ندارم که بعضی ها می گن ،مثلا این ها که بی حجابن نمی دونن اسلام با این جور افراد مخالف،این طور نیست،همشون می دونن که اسلام اینطوری قبول نداره.
شما علت را چی می دونید؟؟
سلام

به نظر من بی حجابی یه مبحثی است، بد حجابی و بی بند وباری یه مبحث دیگه...
شاید یه خانم خارج از حیطه ی ایمان دوست داشته باشه آزاد باشه(حجاب رو مانعی برای فعالیت هاش می بینه) یا شاید هم دوست داشته باشه مورد توجه قرار بگیره...

اصل فلسفه ی حجاب و آثار و برکاتش تمامی نیاز های یک خانم رو جوابگوست و کسیکه بدون عناد از حجاب سر باز می زنه چون خواسته های فوق رو داره نشونگر جهل شخص نسبت به موضوع هست ودر این صورت کافیه طرف رو یه جا گیر بیاری و طی چند جلسه مخشو بیاری پایین و محجبه خفن تحویل جامعه اش بدی...Smile

اما در هر صورت بین مسلمون زاده های ایرانی الان کمتر کسی هست که واقعاً حنیفانه دنبال دستورات دین و فلسفه ی احکامش باشه...
به هر حال این مدلی هم که نباشه اگه یه همچین خواسته هایی داشته باشه بازم به نظر من تا حدی طبیعیه و میشه هضمش کرد...


اما بحث جامعه ی امروز ما چیز دیگه ایست...
وقتی یه آقایی دست خانمش رو (که بد حجابی برای یه لحظشه...) گرفته و تو پیاده رو قدم می زنه، در حالیکه متوجه نگاه های هوس آلود نسبت به خانمش هست و باز هم از این قضیه راضیه و لذت می بره.... اصلاً طبیعی نیست...
آخه این آقا دیگه جهل نسبت به چه موضوعی داره که بشه با فلسفه آوردن درستش کرد؟؟؟؟

شاید یه خانم دوست داشته باشه که مورد توجه دیگرون قرار بگیره...
اما واقعاً یه مرد هم می تونه دوست داشته باشه که زنش مورد توجه و هوس مردان دیگه قرار بگیره؟؟؟؟
واقعاً که این قضیه حداقل برای من یکی جا نمی افته...
نمی دونم، شاید بهتر باشه آقایون تالار در این زمینه نظر بدن...


من فکر می کنم در کنار عواملی که منجر به بد حجابی میشه ،بی غیرتی مردها سهم بیشتری داره.
اگه هر مردی ناموس خودش رو حفظ می کرد ،این همه خانم با پوشش فجیع تو جامعه پیدا نمی شد.

البته دوباره یکی از عوامل بی غیرتی مرد ها خوردن لقمه ی حرام هست.


فکر می کنم به اون مسئله ی معروف مرغ و تخم مرغ رسیدیم...

حالا به نظر شما بی دینی باعث ورود لقمه ی حرام در زندگی میشه؟؟؟
یا لقمه ی حرام باعث پیدایش بی دینی میشه؟؟؟


[تصویر:  1270815270.jpg]

من همون کبوترم که جا نداشت . . . . . لونه ای حتی رو شاخه ها نداشت
همه عاشقی من یه نفســــــه . . . . . یه امام رضـــــا دارم واسم بســـه
[[/code]سلام

سؤال جالبیه !!!
من فکر می کنم لقمه ی حرام و بی دینی یک رابطه ی مستقیم باهم دارند !
البته تآیر لقمه حرام در شکل گیری کالبد یک انسان نقش بسزایی داره و میشه گفت در ابتدا این لقمه ی حرامه که باعث گناه میشه
و به دنبال اون هر اتفاقی که نباید بیفته ، میفته ؛
مثل بدحجابی ، مثل بی غیرتی و مثل هزاران مورد دیگه ای که متآسفانه هر روزه در همه جای دنیا در حال اتفاقه حتی در کشور ما که یک کشور اسلامیه !!!

اما یکی از جواب های این سؤال که چرا دز جامعه ی ما اینقدر بد حجابی به چشم میخوره ، شاید این باشه که هنوز خیلی از مسایل ( مانند حجاب و ... ) اونجوری که باید و شاید جا نیفتاده ، شاید حتی کوتاهی از خود ما باشه و ... !
سلام.

پس به نظر یکی از دوستانمون ،یکی از عوامل بی دینی ،لقمه حرام هست.
سلام.

به نظر شما همین یک دلیل برای این همه بی حجابی ، بی دینی کافی بود؟؟
به نظر شما خود فرد چند % در این بی دینی نقش دارد؟وچند % خانواده تاثیر دارد؟؟
سلام

من فکر می کنم یکی از عواملی که باعث شده انقدر مردم بخصوص جوون ها از دین فاصله بگیرن ناشی از "عدم شناخت واقعی دین" و برداشت از دستوراتشه.
جوونا به حکم جوون بودنشون و سنت گریزی و سنت ستیزی که دارن دنبال دین نمیرن، یه جورایی چون از بچگی اسمش رو شنیدن،براشون قبل از اینکه درگیرش بشن تکراری شده و در مرحله ی اول چیزی جذبشون نمیکنه که بخوان سمتش برن...

خوب طبیعتاً چون دنبالش نمی رن به جز یک سری اعمال گاهاً مخلوط به خرافات چیز دیگه ای تو ذهنشون نیست...
و یا بعضی از اوقات به جای اینکه ببینن واقعاً دین چی میگه، می یان اسلام رو با بعضی از مذهبی ها( که طبیعتاً خالی از ایراد نیستن) قیاس میکنن و بعد به این نتیجه می رسن که اسلام به درد نمی خوره...

یا مثلاً خدا رو قبول دارن و این احساس نیاز رو دارن که باید با خدا صحبت کرد، اما نماز رو درک نمی کنن؛
تو جیهشون هم این هست که: کی گفته برای راز و نیاز با خدای خودت باید یه سری کارهای فورمالیته رو تحت زبونی که اصلاً نمی فهمی چی داری می گی انجام بدی؟؟

و جالبه که به عقل خودشون و مباحثه با افرادی که اون ها هم اطلاعات کافی ندارن بسنده می کنن و به این نتیجه می رسن که دین داشتن یا نداشتن، اعمال و احکامش رو به جا آوردن یا نیاوردن مهم نیست.
مهم اینکه خدا رو دوست داشته باشی و قلبت پاک باشه...
و خوب باقی ماجرا...



[تصویر:  ya-zahra2.jpg]
سلام.

من اون پست اولی کبوتر حرم را ندیده بودم ،معذرت ،به نظر منم یکی از عوامل اصلی این قضیه بی غیرتی هست یه روایت هست که هر جور با خودم خواستم کنار بیام و این حدیث را در موضوع غیرت در انجمن حدیت بزارم نشد،چون یکم با بقیه احادیث فرق داره، ولی دیگه این مجبورم براتون می گم.
پیامبر(صلی الله علیه و آله) می فرماید:
مردی که در برابر دیدگانش ،وبا رضایت و اجازه او ،زنش آرایش کند و ازخانه بیرون رود ،به صورتی که در معرض دید همگان قرار گیرد ،دیوث است ، و هرکس آن مرد را دیوث بنامد گناهی نکرده است.
پس تا الان دلایل بی دینی:

عدم شناخت واقعی دین
بی غیرتی
لقمه حرام
سلام.

معضل بد حجابي در ايران اسلامي

در مورد مشكل بدحجابى باید گفت كه این معضل در ایران ریشه در عوامل متعددى دارد كه باید آن عوامل را در جامعه مورد شناسایى قرار داد و با توجه به آنها اقدامات اساسى و حسابشده انجام داد. بر این اساس عوامل بدحجابى در جامعه به دو دسته تقسیم مى‏شود:
الف) عوامل درونى: منظور از عوامل درونى، مجموعه مؤلّفه‏هایى است كه به وجود آوردن این پدیده دخالت داشته و ناشى از عملكرد افراد یك جامعه و سیستم سیاسى، اجتماعى و فرهنگى حاكم بر آن است. مهم‏ترین آنها عبارت است از:
1. از نظر انسان‏شناختى و روان‏شناختى انسان موجودى است كه داراى قدرت اختیار مى‏باشد، یعنى، هم توانایى انتخاب راه درست و طى كردن مراتب كمال انسانى را دارد و هم توانایى پیروى از امیال و هواهاى نفسانى و طى كردن مدارج انحطاط و سقوط را. قرآن مى‏فرماید: «انا هدیناه السبیل اما شاكرا و اما كفورا»،(1).
بر این اساس در جامعه‏اى مانند جامعه اسلامى ما كه بسیارى از احكام، ارزش‏ها و معارف اسلامى براى اداره جامعه تبیین شده و جاى هیچگونه عذر و بهانه‏اى نیست بعضى از احكام الهى (مانند حجاب) از سوى برخى افراد نادیده گرفته مى‏شود، به این اصل و عنصر روان‏شناختى باز مى‏گردد. به عبارت دیگر یكى از مهم‏ترین عوامل بدحجابى در جامعه، پیروى از هواهاى نفسانى است كه خود ناشى از ضعف ایمان و تقوا، تزلزل شخصیت است و مى‏باشد و در مظاهرى از قبیل تجمل‏گرایى، خودنمایى در مقابل بیگانگان و نمود پیدا مى‏كند.
در بسیارى از موارد خودباختگى و تزلزل شخصیت و عدم اعتماد به نفس موجب تقلید و تظاهر به رفتارهاى ناصحیح دیگران مى گردد. بر اثر خودباختگى ملاك در كرامت و شایستگى اجتماعى را محبوب بودن و مطرح بودن در چشم دیگران مى دانند. البته اگر انسان با تقوا و پاكدامن و مقید به رعایت ارزش هاى الهى باشد هم محبوب خواهد بود و هم در چشم و دل و زبان اولیاء مطرح خواهد بود، لیكن این مسأله نیاز به خودباورى و ایمان قوى و انگیزه هاى عالى و معرفت صحیح از حیات طیبه دارد. چنین انسانى براى خود رسالتى عظیم را قایل است كه به رفتارهاى او جهت مى دهد.
یكى از راه‏هاى اصلاح جامعه از این معضل، مقابله با عوامل روان‏شناختى آن و تقویت ایمان و تقواى افراد جامعه و تقویت انگیزه، عزم و اراده آنان در اجرایاحكام الهى و موازین و مقررات اسلامى در سطح جامعه مى‏باشد. قرآن كریم مى‏فرماید: «ان الله لا یغیر ما بقومٍ حتى یغیروا ما بأنفسهم» خداوند سرنوشت هیچ قومى را تغییرنمى‏دهد، مگر آن كه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند،(2).
این عامل درونى اختصاص به جامعه اى خاص یا پیروان دین مخصوصى ندارد اما در هر جامعه اى عوامل تشدید كننده یا كنترل كننده وجود دارد كه باید پیشینه تاریخى و وضعیت فرهنگى را بررسى كرد. در خصوص جامعه ایرانى به ریشه هاى تاریخى آن اشاره مى كنیم.
2. ریشه‏هاى تاریخى این مسأله كه به اقدامات رژیم پهلوى براى گسترش فرهنگ برهنگى، بى‏بند و بارى و كشف حجاب بر مى‏گردد، كه توانست بخشى از جامعه ما را دچار این انحراف كند و بى‏حجابى را در خانواده‏ها به صورت یك هنجار و ارزش درآورد. روند گسترش این معضل، هر چند با وقوع انقلاب اسلامى و فضاى ناشى از دوران دفاع مقدس، تا حد زیادى كنترل شد ولى به دلایل متعددى، رگه‏ها و ریشه‏هاى خود را همچنان حفظ نمود و بعد از تغییر محیط ارزشى جامعه و فاصله گرفتن از فضاى معنوى حاصل از انقلاب و دفاع مقدس، دوبارهمجال ظهور و بروز پیدا كرد.
3. كوتاهى و بى‏توجهى برخى از مسؤولان فرهنگى كشور در تثبیت ارزش‏ها و احكام اسلامى و تعمیق بخشیدن به آن، از وسایل دیگر گسترش بدحجابى است.
گفتنى است كه به علت وجود مشكلات ناشى از تثبیت انقلاب اسلامى، جنگ تحمیلى، فشارهاى خارجى محاصره‏هاى گوناگون اقتصادى، سیاسى و باعث شد كه بیشترین وقت و انرژى مسؤولان و دستگاه‏هاى دولتى به این امور صرف شود و توجه چندانى به مسائل فرهنگى جامعه و اجراى راه‏كارها و برنامه‏هایى در جهت تثبیت و تعمیق ارزش‏ها و احكام اسلامى مبذول نگردد.
4. بعضى از اقدامات انجام گرفته بعد از سال 1368 (از قبیل سیاست‏هاى پولى و ارزى و) كه به منظور تسریع در روند توسعه و رشد اقتصادى، صنعت و انجام گرفت، ناخواسته موجب تغییر ارزش‏هاى جامعه، به سوى هنجارهاى مادى، مدرك‏گرایى، تجمل پرستى و گردید.
5. عملكرد منفى و نامطلوب برخى
از دستگاه‏هاى فرهنگى (از جمله وزارت ارشاد و مطبوعات وابسته در سال‏هاى اخیر) و میدان دادن به افراد و عناصرى كه هیچ اعتقادى به نظام اسلامى ندارند و با استفاد از تسهیلات مادى و معنوى وزارت ارشاد و فضاى باز و بدون نظارت جامعه، موجبات نشر و ترویج فرهنگ فاسد منحط دوران پهلوى و ارزشهاى حاكم بر جوامع غرب را فراهم و اوضاع فرهنگى كشور را به شدت مسموم و آلوده نمودند به گونه‏اى كه مقام معظم رهبرى هشدارهاى شدید به مسئولین فرهنگى داده، نارضایتى خود را از عملكرد وزارت ارشاد اعلام نمودند كه در نهایت منجر به استعفاى وزیر ارشاد گردید.
6. برخى از افراط و تفریط هایى كه در سالهاى اولیه انقلاب و بعد از آن در مبارزه با بى حجابى و بد حجابى شد از قبیل استفاده روشهاى خشونت‏آمیز و فیزیكى و باعث بوجود آمدن تنفر و انزجار و بدبینى به این حكم الهى گردید.
7. اجرا نشدن فریضه مهم امر به معروف و نهى از منكر یا نظارت ملى به صورت فراگیر و گسترده و نظام‏مند از طرف آحاد جامعه، كه در روایات متعدد ضامن حفظ و سلامت جامعه از فساد، نا امنى و شمرده شده است.
ب) عوامل بیرونى: مهمترین عامل بیرونى تهاجم فرهنگى گسترده و همه جانبه غرب به ارزش‏هاى اسلامى و ملّى ما، براى بى هویت نمودن نسل جوان، تضعیف باورهاى عقیدتى در مردم و در نهایت شكست نظام اسلامى در ایران با استفاده از پیشرفته‏ترین وسایل تكنولوژى اعم از نرم‏افزارى و سخت‏افزارى، عناصر وابسته داخل در عرصه‏هاى فرهنگى و اقتصادى و در جهت حاكم نمودن فرهنگ و ارزش‏ها و مظاهر تمدن غرب.
مجموعه عوامل فوق سبب گردیده كه متأسفانه علیرغم گذشت بیش از دو دهه از انقلاب اسلامى، معضل بد حجابى در جامعه اسلامى ما وجود داشته باشد. اما در مورد راه‏هاى برخورد و مقابله با این پدیده زشت دو راهكار قابل پیش‏بینى مى‏باشد:
1. راهكارهاى فیزیكى و برخورد از موضع قدرت با متخلفین البته این برخورد باید حساب شده و هنجارمند باشد.
2. كار بنیادى فرهنگى. مسلما برخورد با این پدیده به صورت فیزیكى و از طریق دستگاههاى دولتى، بسیار دشوار و تا حدّى ناممكن است. زیرا اگر ما در مسئله لباس و پوشش اسلامى صرفا بخواهیم از طریق زور وارد شویم، استدلال و منطق نداشته باشیم و نتوانیم حقانیت ولزوم پوشش اسلامى، آثار مثبت و فواید و بركات اجراى این فریضه الهى در ابعاد مختلف زندگى شخصى و اجتماعى افراد و فلسفه حجاب و را با كار فرهنگى مستمر عمیق و ریشه‏اى با استفاده از دستگاههاى فرهنگى و رسانه‏هاى جمعى و مطبوعات و به زیباترین و بهترین صورت، ارائه دلیل و برهان، ثابت كنیم، متأسفانه باید منتظر رواج و گسترش بدحجابى و رواج ارزشهاى غربى به صورت گسترده در جامعه اسلامیمان باشیم. عامل مهم دیگرى كه مى‏تواند ما را در مقابله با این معضل اجتماعى یارى نماید اهتمام جدى جامعه و دانشجویان به انجام فریضه امر به معروف و نهى از منكر است. بدیهى است اگر جامعه در این زمینه به صورت جدى وارد عمل شود و این فریضه الهى را منطبق با شرایط و مراتبى كه در شرع مقدس معین گردیده، عملى سازد دستگاه‏هاى فرهنگى و مراكز موجود در دانشگاه‏ها نیز بهتر مى‏توانند در حل این معضل اجتماعى اقدام نمایند و ضمن تشویق و ترغیب دانشجویان به انجام شؤونات اسلامى، راه‏كارها و اقدامات بنیادى فرهنگى را در جهت گسترش ارزش‏هاى اسلامى در بین دانشجویان فراهم سازند. به امید روزى كه با همكارى مسؤولین و دانشجویان شاهد محیطى سرشار از پاكیو صفا و اهتمام جدى به رعایت ارزش‏هاى اسلامى در دانشگاه‏ها باشیم، ان‏شاءالله.
ناگفته نماند بسیارى از ناهنجارهاى اجتماعى از جمله بدحجابى به بى سامانى اقتصادى نیز گره خورده است، معضل بیكارى، تورم و مولد بسیارى از مفاسد اجتماعى هستند كه ظهور و بروز آن در شكل هاى مختلف صورت مى پذیرد. از این رو نظام اسلامى و همه علاقه مندان به این نظام مقدس باید در جهت كارآمدى نظام و حل معضلات اقتصادى و اجتماعى تلاش جدى انجام دهند. فرمایشات و رهنمودهاى مقام معظم رهبرى در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادى و اجتماعى به شكل قاطع و نیز نهضت خدمت رسانى به مردم، در این راستا ارزیابى مى شود.
براى آگاهى بیشتر ر. ك:
1 حداد عادل، فرهنگ برهنگى و برهنگى فرهنگى
2. فرامرز رفیع‏پور، توسعه و تضاد
3. على ذوعلم، انقلاب و ارزشها
4. شهید مطهرى، مسأله حجاب
پى‏نوشت‏
(1)) انسان، آیه 3)
(2)) رعد، آیه 11)
بی حجابی نشانه بی دین ی نیست اما استمرار ان باعث بی دینی می شود ....................................
سلام.

خوشامد گویی به شما می گوییم،امیدواریم که تالار مورد استفاده شما باشد.
یکی از دستورات خداوند در مورد حجاب هست ،پس هر کس از این دستور سر پیچی کند بی دین حساب می شود،تا توبه کند وبه دین خدا برگردد.
حالا شما جواب سوال را بدید که چرا بیشتر جوونهای ما بی دین هستن؟؟از دین گریزان هستن؟؟
صفحه‌ها: 1 2
لینک مرجع