تالار گفتمان وب سایت ختم قرآن مجید

نسخه کامل: سلامتی بزرگترین نعمت ها...
شما در حال مشاهده نسخه متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
100 راز 100 پزشک

دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران

نوشیدن آب وسط غذا، فقط چند جرعه
روزانه بیشتر از 4استکان چای، قهوه و نسکافه مصرف نکنید. علاوه براین اگر طی روز مصرف مایعات مورد نیاز بدن‌تان را کنترل شده نگه دارید طوری که موقع غذا خوردن نیاز نداشته باشيد 1 تا 2 لیوان آب مصرف کنید و این مقدار فقط در حد 1 تا 2 جرعه باشد، هیچ مشکل گوارشی‌اي برای‌تان ایجاد نخواهد شد.

دکتر محمود صدوقی، متخصص گوش و حلق و بینی، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران

گوش‌تان گرفته است؟ آدامس بجوید!

جویدن آدامس عمل بلع را زیاد می‌کند و از آنجایی که با هر بلعی «شیپور استاش» باز و بسته می‌شود می‌تواند برای تهویه گوش میانی مفید باشد بنابراین آدامس جویدن حین گرفتگی گوش به خصوص در زمان مسافرت با اتومبیل یا هواپیما باعث وارد شدن هوا به داخل گوش میانی می‌شود و کیپ شدن گوش را بر طرف می‌سازد.
دکتر محمدرضا قوام نصیری، متخصص رادیولوژی، انکولوژی و سرطان و عضو هيات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

با زنگ موبایل بیدار نشوید!

هرچه مدت زمان صحبت کردن با موبایل بیشتر باشد عوارض بیشتری برای مغز و بدن ایجاد می‌کند. زمانی که از موبایل استفاده نمی‌کنید آن را در جیب خود قرار ندهید و به دور گردن‌تان نیندازید. عوارض موبایل در حالت خاموش کمتر است اما اگر باتری آن درآورده شود تقریبا بی عارضه می‌شود. درضمن قرار دادن موبایل کنار بالشت در هنگام خواب عوارض زیادی در پی خواهد داشت. بهتر است برای بیدار شدن از زنگ موبایل استفاده نکنید و آن را دور از خود نگه دارید.

دکتر امیر هوشنگ احسانی، متخصص بیماری‌های پوست، مو و زیبایی

اگر می‌خواهید اکستنشن کنید ...

توصیه می‌شود تا حد امکان از اکستنشن استفاده نشود و در صورت استفاده، مناطق اکستنشن محدود باشد و همچنین مدت زمان آن هم بیشتر از 3 ماه نشود. چسب اکستنشن ممکن است باعث آسیب‌های شیمیایی، حساسیت‌ها و خارش و التهاب پوست سر شوند. اکستنشن‌های کلیپسی نیز بیشتر از انواع دیگر آن روی مو کشش ایجاد می‌کنند. در بین روش‌های موجود شاید استفاده از نخ بهتر باشد چراکه آسیبش کمتر است.

دکتر آزیتا صفارزاده، متخصص زنان و فوق تخصص نازایی و لاپارسکوپی

اگر قاعدگی‌های خیلی دردناک و لکه بینی دارید

اگر همیشه لکه بینی دارید و دردهای پریودتان از روز سوم و چهارم بیشتر می‌شود و هر ماه بدتر از ماه قبل می‌شوید باید به بیماری آندومتریوز شک کنید. کاشته شدن بافت رحم در قسمتی غیر از جدار داخلی رحم را «آندومتریوز» می‌گویند. این بیماری معمولا دردناک است و ممکن است منجر به نازایی شود. گاهی اوقات نیز همراه با آن، کیست‌های تخمدان، درد هنگام نزدیکی و دفع دردناک ادرار و مدفوع دیده می‌شود.

دکتر عباس صداقت، رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت

در معرض رفتارهای پرخطر قرار گرفته‌اید...

اگر زن و شوهری احساس می‌کنند به هر دلیلی قبلا در معرض ویروس ایدز و بیماری‌های جنسی یا رفتارهای پرخطر مرتبط با آن قرار گرفته‌اند توصیه می‌شود قبل از مبادرت به بارداری به مراکز بهداشتی درمانی یا مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری مراجعه کنند و با مشاوره همکاران دوره دیده اقدام به بارداری كنند. اگر درمان به موقع و صحیح صورت بگیرد امکان اینکه ویروس HIV از مادر باردار به نوزاد منتقل نشود دور از ذهن نیست.

دکتر افسانه ثنایی، متخصص جراحی پلاستیک و زیبایی

این افراد نباید بوتاکس تزریق کنند!

مصرف زیبایی بوتاکس معمولا برای افراد زیر 21 سال توصیه نمی‌شود. همچنین کسانی که بیماری‌های خاص مانند میاستنی گراویس دارند و دچار ضعف عضلانی هستند نباید بوتاکس تزریق کنند. توصیه می‌شود از 3 ماه قبل از بارداری مصرف بوتاکس قطع شود و در زمان بارداری و شیردهی نیز تزریق نشود. اما اگر خانمی بوتاکس تزریق کرد و بعد بدون برنامه ریزی باردار شد مشکل خاصی برای فرزندش پیش نمی‌آید.

دکتر فاطمه سلیمانی، عضو کمیته کشوری تجویز و مصرف صحیح دارو

پنی سیلین را با داروی بی‌حسی تزریق نکنید!

گاهی اوقات افراد برای کاهش درد حاصل از تزریق پنی‌سیلین همراه با آن مقداری داروی بی‌حس‌کننده تزریق می‌کنند. این کار عوارض خاص خود را دارد و بی‌خطر نیست. اگر نمی توانید درد پنی‌سیلین را تحمل کنید بهتر است از پزشک خود بخواهید تا در صورت امکان آن را با داروی خوراکی و طولانی اثر دیگری جایگزین کند.
دكتر محمد هاشمی، متخصص تغذیه و دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران

با پرخوری قبل امتحان، نمره بیشتری نمی‌گیرید!

بسیاری از مادر و پدرها فکر می‌کنند برای داشتن تمرکز بالا نیاز به خوردن بیشتر است. این باور اشتباه است زیرا برای فراگیری نیازی به دریافت کالری بیشتر نیست. حتی بالعکس، دریافت غذاهای سنگین و پر چرب می‌تواند باعث ایجاد اختلالات گوارشی و سوء هاضمه شود که تمرکز فرد را نه تنها بیشتر بلکه کمتر می‌کند. درعوض دریافت تدریجی و متعادل مواد مغذی در طول روز و اضافه کردن ماست، میوه جات و سبزیجات به وعده‌های اصلی برای عملکرد مغزی، بسیار مفید است.

دکتر منیژه شهبازخان، روانشناس و مشاور

زندگی‌را متحول کنید

یکی از بهترین راه‌های دستیابی به صمیمیت و نزدیکی در رابطه زناشویی خلاقیت و جست‌وجوی راه‌های تازه است. پختن یک غذای جدید و متفاوت با کمک همان موادی که می‌دانید همسرتان از خوردنشان لذت می‌برد، تماشای یک فیلم خوب در آخر هفته، خرید یک تفریح تازه برای چند ساعت متفاوت وقت گذراندن یا حتی ایجاد تنوع و تغییر در ظاهر، همه راه‌های به ظاهر ساده اما تاثیرگذاری هستند که کسالت را از زندگی شما دور می‌کنند.

دکتر بهروز بیرشک، روانشناس و عضو هیات موسس انجمن روانشناسان

به مشاوره نیاز دارید؟

اگر فردی بسیار خمود و بی‌حوصله است و بیشتر از قبل تحریک‌پذیر شده است، حرکاتش کند‌تر شده و در روابطش تغییراتی ایجاد کرده باید نسبت به سلامت روانش نگران باشیم. ممکن است فرد حتی میلی به رسیدگی به سلامتی و ظاهرش نداشته باشد و از اطرافیان و حتی اعضای خانواده فاصله بگیرد.

حیدر حسینی، روانشناس

از بحران گذر کنید

برخلاف تصور بسیاری از افراد، مشاوره تنها به حل مشکلات مقطعی افراد کمک نمی‌کند و می‌تواند به عنوان یک روش درمانی بلند مدت و تخصصی انجام شود اما گذشته از این تعریف گسترده، مشاوران معمولا به کمک افرادی می‌آیند که به دنبال گرفتن نتیجه سریع و حل کردن بحرانی که در یک برهه خاص با آن روبه‌رو شده‌اند هستند. اگر می‌خواهید مشکلات‌تان را آن طور که حس می‌کنید با یک متخصص مطرح کنید، حرف دل‌تان را بزنید و از آسان‌ترین راه برای حل آنها باخبر شوید، از مشاور‌ها کمک بگیرید.

محمود هندی پور، روانشناس و مشاور

قصد ازدواج دارید؟

ازدواج دارو و اکسیری برای رسیدن به حال و رفتار خوب و مناسب نیست به ویژه اینکه ما با جنس مخالفی روبه‌رو هستیم که تفاوت‌های بسیاری با ما دارد و برای سازگاری و داشتن ارتباطی خوب با او باید مجهز به دانش و آگاهی باشیم.

دکتر مهرداد متین‌راد، روانشناس

از تنش رها شوید

اگر احساس می‌کنید به دليل به‌هم ریختن برنامه‌های‌تان، جسم و روان‌تان دچار تنش شده‌ است، بهتر است چند موزیک از صدای طبیعت را تهیه کنید و شب‌ها قبل از خواب روی یک مبل راحت در اتاقی بدون صدا بنشینید و به مدت 20 دقیقه تا نیم ساعت به آنها گوش دهید. در این زمان خود را از محیط فیزیکی که در آن قرار دارید منفک کنید. تصویر ذهنی حرکت کردن یا قدم زدن در طبیعت یکی از بهترین شیوه‌ها برای انجام این کار است.

دکتر فیروزه رحیمی، جراح و فوق تخصص قرنیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران

چه کسانی نباید جراحي‌هاي لیزیک و لازک کنند؟!

انجام این جراحي‌ها معمولا بعد از 20 سالگی توصیه می‌شود. علاوه براین باید شماره چشم يك الی 2 سال ثابت مانده باشد. بیشتر کسانی که پس از عمل، دوباره چشم‌شان ضعیف می‌شود افرادی هستند که قبل از عمل پیشرفت عیب انکسارشان هنوز ادامه داشته است. توصیه می‌شود بعد از 50 سالگی نیز این اعمال انجام نشوند زیرا در این سن ممکن است به دلیل پیدایش آب مروارید تغییراتی در عدسی ایجاد شده باشد. همچنین وجود برخی بیماری‌ها مانند دیابت، روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید باعث می‌شود فرد کاندیدای مناسبی نباشد.
حجت الاسلام محمدرضا زائری

مراقب باشید!

پورنوگرافی در حریم خانواده، به‌طور مستقیم در تخریب روابط خانوادگی تاثیر دارد. دیدن این تصاویر، شخص را از علایق و روابط سالم و محدود با همسرش دور می‌کند و رضایت روانی او را برای برقراری رابطه باهمسرش از بین می‌برد.

دکتر سید احمد طباطبایی، فوق تخصص بیماری‌های ریوی کودکان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

چرا نباید سیگار بکشید؟

تنگی نفس یک علامت است نه بیماری. اگر این مشکل ناشی از بیماری‌های آسم -که شایع‌ترین علت است- باشد، فرد باید آسم را درمان کند. اگر تنگی نفس به دليل بیماری قلبی باشد، باید بیماری اصلی درمان و اگر ناراحتی ناشی از مصرف سیگار باشد، باید این عامل حذف شود.

دکتر مصطفی تبریزی، روانشناس

توانایی‌تان را بشناسید!

متاسفانه این روزها بيشتر افراد در مقابل ناکامی‌ها، رفتاری شبیه واکنش خزندگان انجام می‌دهند. خزندگان در مواجهه با خطر، 3 واكنش نشان مي‌دهند؛ یا حمله می‌کنند یا دلیل مشکلات را دور می‌زنند یا پنهان می‌شوند. درحالی که انسان از توانایی بالاتری برای تفکر و تصمیم‌گیری برخوردار است و این توانایی بالاتر باید در خدمت حل مسئله درآید، نه دور زدن آن یا فرار کردن از مشکلات.

هرایر دانلیان، روانشناس و مشاور

این نکته را جدی بگیرید

اگر می‌خواهیم کنترل احساسات‌مان را در دست بگیریم، باید آنها را به رفتار مناسبی تبدیل کنیم؛ رفتاری که به ما و دیگران آسیب نزند و نتیجه مثبتی را برای‌مان به همراه داشته باشد.
اگر دل درد و دل پیچه دارید

درست است که یکی از عوارض معمول گرمای هوا عفونت گوارشی و اسهال و استفراغ است اما گرمای امسال تابستان شمار مبتلایان به عفونت‌های گوارشی را بسیار بالا برده‌ است و عده زیادی را روانه درمانگاه‌ها و حتی بیمارستان‌ها کرده به گونه‌ای که این بیماری این روزها به یک معضل در شهرهای بزرگ تبدیل شده است. با توجه به اینکه عفونت گوارشی طیف وسیعی از بیماری‌های مرتبط به دستگاه گوارش را شامل می‌شود و براساس عامل بیماری که ویروس، باکتری یا انگل باشد، متفاوت است باید از هرگونه درمان خودسرانه پیشگیری و به پزشک مراجعه کرد. هر چند با وجود شیوع بالای این بیماری راه‌های زیادی به منظور پیشگیری از آن وجود دارد اما دکتر مهرداد حق‌ازلی، فوق تخصص گوارش و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره انواع عفونت‌های دستگاه گوارش و راه‌های کنترل آن بیشتر توضیح می‌دهد.

عفونت‌های سریع
در فصول گرم سال به علت مصرف مایعات بیشتر، غذاهای آماده و نحوه تغذیه احتمال آلودگی با عواملی که دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار می‌دهد، افزایش می‌یابد. این بیماری‌ها هم می‌توانند میکروبی باشند و هم ویروسی و انگلی. در برخی موارد که معمولا با خوردن شیرهای حاوی خامه اتفاق می‌افتد، گاهی سم این مواد وارد دستگاه گوارش می‌شود و خود ماده غذایی عامل بیماری نیست. نکته مهم اين است كه این دسته از عفونت‌ها مجموعه‌ای از علائم را ظرف مدت کوتاهی در بدن به وجود می‌آورد که می‌تواند فرد را دچار مشکل کند.


اگر عفونت ویروسی باشد...

عفونت‌های گوارشی ویروسی در مدت کوتاهی همه‌گیر می‌شود و معمولا بعد از خوردن وعده غذایی بروز می‌کند. در مواردی که عامل عفونت ویروسی باشد از جمله علائم این بیماری می‌توان به دل‌درد، اسهال، تب و تهوع اشاره کرد. علائم این نوع عفونت معمولا طی 24 تا 48 ساعت از بین می‌رود. در این مواقع معمولا تب خفیفی وجود دارد و نیازی به درمان آنتی‌بیوتیکی نیست و با جایگزین کردن مایعات و مقداری داروهایی که درد را کاهش می‌دهند بیمار بهبود پیدا می‌کند. نکته مهم این است که این نوع عفونت‌ها خیلی زود به درمان جواب می‌دهد و فرد خیلی سریع بهبود مي‌يابد.

مراقب خورد و خوراک‌تان باشید

بسياري از عفونت‌هاي دستگاه گوارشي در فصل تابستان از طريق غذاها منتقل مي‌شوند که لازم است در اين زمان غذاها را با درپوش ايمن در يخچال نگهداري کنيم و از گرم و سرد کردن متعدد آنها بپرهيزيم. فردی که دچار عفونت گوارشی شده است باید تغذیه ساده داشته باشد. از آنجا که در این بیماری فرد آب زیادی از دست می‌دهد حتما باید آب و املاحش را تامین کند تا به هیچ‌ عنوان آب و املاح بدن کاهش پیدا نکند. به همین دلیل مصرف آب یا محلول‌های اوآراس(O.R.S) یا دوغ و چای کمرنگ توصیه می‌شود. در مورد غذاها هم بهتر است غذای ساده مصرف شود. بهتر است غذاهایی که در آنها سس، ادویه و فلفل است استفاده نشود تا طول بیماری تمام و بیماری کنترل شود. افراد مبتلا به اسهال و استفراغ بايد از مصرف غذاهاي سنگين از جمله چربي، گوشت و... نيز تا 48 ساعت پرهيز كنند. بيمار بايد تا چند روز از كته ماست با دوغ بدون گاز خانگي و از روز چهارم يا پنجم از سوپ آبكي بدون حبوبات به عنوان غذا استفاده كند. یادتان باشد غذاهاي جامد و سفت به هر شكلي مي‌تواند مشكلات بيمار را از نو آغاز كند.

مواظب انتقال بیماری باشید

در اکثریت مواردی که عامل ویروسی یا میکروبی وجود دارد، احتمال انتقال هم ممكن است. بهترین راه جلوگیری از اینکه فردی که اسهال دارد یا علائم عفونت دستگاه گوارشی دارد این بیماری را به دیگران منتقل نکند، رعایت بهداشت فردی هم از طرف بیمار و هم از طرف خانواده است. تمامي عفونت‌هاي گوارشي از طريق دهاني- مدفوعي قابل سرايت هستند. به اين معنا كه اگر شما يك بيمار مبتلا هستيد كافي است با دستان آلوده خود كمي ميوه براي اعضاي خانواده پوست بكنيد يا به آنها در پخت غذا كمك كنيد تا آنها را در كوتاه‌ترين زمان در بيماري خود شريك كنيد.

در مسافرت‌ها بیشتر مراقب باشید

این فصل از آنجا که فصل تعطیلات است و مسافرت‌ها بیشتر صورت مي‌گيرد افراد بیشتر از غذاهای خارج از منزل استفاده می‌کنند و اینها شرایطی را مهیا می‌کند که احتمال آلودگی دستگاه گوارش افزایش مي‌يابد. اگر به اسهال مسافران مبتلا شديد، براي جايگزيني آب، املاح و مواد معدني از دست رفته تا حد امکان از مايعات سالم استفاده کنيد. مصرف آب پرتقال، سيب يا ساير ميوه‌ها براي جايگزين کردن پتاسيم از دست رفته بسيار مفيد است. به محض اينکه احساس کرديد اشتهاي‌تان باز شده، تغذيه را با غذاهاي نرم و بدون چربي آغاز کنيد تا دستگاه گوارش‌تان تحريک نشود. گفتني است موز منبع غني پتاسيم است و به کاهش دفع اسهال کمک مي‌کند.

آبمیوه شیرین نخورید

افراد بيمار باید از مصرف نوشابه، کمپوت، آبميوه مصنوعي و هر ماده شيرين ديگري که دفع آب را افزايش مي‌دهد، خودداري کنند. بدن فردي که دچار اسهال و استفراغ شده به جز آب، الکتروليت‌ها از جمله سديم، کلر، پتاسيم و... را نيز از دست مي‌دهد که براي جبران آن بهتر است از آبميوه خانگي مانند آب گوجه فرنگي، آب هويج و... استفاده شود. در موارد عفونت‌های گوارشی مصرف آبمیوه‌های آماده به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود چون اسمولاریته بالاتری دارد و این باعث می‌شود اسهال بدتر شود. اگر قرار است فرد از آبمیوه استفاده کند باید از آبمیوه طبیعی استفاده کند که البته آن هم باید با آب رقیق شده و بعد استفاده شود.

بیشتر از 8 لیوان در روز آب بخورید
lمصرف 8 لیوان آب در روزهای معمولی الزامی است اما در حال حاضر که گرمای هوا بیش از حد است اگر فرد مدام خارج از منزل بوده و تعریق زیادی داشته باشد، باید بیشتر از 8 لیوان آب بنوشند. بهترین جایگزین برای رفع تشنگی آب است اما فیبر هم آب مورد نیاز را در خود نگه می‌دارد و با مصرف میوه و سبزی تازه حاوی فیبر در تابستان آب در معده جذب نمی‌شود و در روده بزرگ جذب و به بدن باز می‌گردد بنابراین از طریق مصرف میوه هم می‌توان میزان مایع مورد نیاز بدن را در تابستان تامین کرد.
در کشورهای پیشرفته سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان پس از سرطان پوست و مرگ‌آورترین سرطان در مردان پس از سرطان ریه است اما در ایران آمار دقیقی از مبتلایان به سرطان پروستات در دست نیست، هر چند به‌هر حال قطعا از سرطان‌هاي شايع مردان است.
برای این نوع سرطان خیلی نگران نباشید!

سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان مردان است ولی آیا شایع‌ترین علت فوت مردان هم هست؟ پاسخ منفی است. وقتی از پروستات افراد فوت شده نمونه‌برداری می‌شود تقریبادر 90 درصد آنها سلول‌های سرطانی دیده می‌شود که علت آن به سن مربوط می‌شود. به طور کلی تنها 3 درصد از مردان به دلیل سرطان پروستات جان خود را از دست می‌دهند و در اغلب موارد علت مرگ دلایل متفاوتی دارد. از سوی دیگر سیر این بیماری بسیار کند است و حتی در مواردی که سرطان متاستاز داده باشد فرد می‌تواند حداقل 5 تا 6 سال زندگی کند بنابراین این نوع سرطان از نظر خطر قابل مقایسه با سرطان مری، ریه و گوارش نیست و در اصل برای همه انواع سرطان یک نسخه وجود ندارد. افراد باید توجه داشته باشند که با افزایش سن بزرگی خوش‌خیم پروستات اتفاق می‌افتد که در مواردی با علائم ادراری خود را نشان می‌دهد و این با سرطان پروستات متفاوت است. سرطان پروستات تا زمانی که پخش نشود علائمی ندارد. بنابراین توصیه می‌شود مردان بالای 50 سال سالانه آزمایش بدهند. توجه داشته باشید که گاهی اوقات آزمایش PSA عدد غیرطبیعی را نشان می‌دهد ولی با بررسی بیشتر مشخص می‌شود این عدد به صورت کاذب بالا رفته است. افرادی که سابقه فامیلی ابتلا به سرطان پروستات در سنین 50 سال داشته‌اند باید بررسی دقیق‌تری داشته باشند.
پروستات چیست؟

پروستات غده‌ای است به اندازه یک گردو که زیر مثانه قرار دارد و بخشی از سیستم تناسلی مردان را تشکیل می‌دهد. این غده در 2مرحله افزایش حجم پیدا می‌کند؛ یکی در دوران بلوغ و دیگر در حدود 25 سالگی. گاهی افزایش حجم باعث مشکلات ادراری در سنین بالا می‌شود به طوری که تا 60 سالگی 80 درصد مردان این مشکل را دارند. اطراف این غده را مجرای خروجی ادرار احاطه کرده است. مجرای خروجی ادرار، لوله‌ای است که ادرار را از مثانه خارج می‌کند. غده پروستات به جریان مایع منی هم کمک می‌کند.

چطور سرطانی می‌شود؟

برای اغلب مردانی که علائم خطر را دارند غربالگری سرطان پروستات از 50سالگی شروع می‌شود. بالا رفتن سن، توارث و فاكتورهاي غذايي مانند مصرف غذاهاي چرب و كمبود ويتامين E‬ و سلنيوم از جمله علل بروز سرطان پروستات است. اولین آزمایش‌ها باید در 40 سالگی انجام شود. غربالگری سرطان پروستات شامل آزمایش خون و معاینه پروستات توسط پزشک است.
درمان چطور انجام می‌شود؟
برای مردان مبتلا به سرطان پروستات موضعی 3 راه درمانی وجود دارد. پروستات‌برداری رادیکال یک روش جراحی برای برداشتن غده پروستات است. این روش مانع بروز آسیب به اعصاب می‌شود. یک روش دیگر درمانی پرتودرمانی است. پرتو درمانی معمولا به صورت سرپایی انجام می‌شود. وقتی بیماران دچار سرطان پروستات با خطر بالای پیشرفت هستند هورمون درمانی هم به پرتودرمانی اضافه می‌شود. روش درمانی آخر مراقبت فعال است که درباره بیماران مبتلا به مراحل اولیه سرطان پروستات است. در این بیماران آزمایش‌های منظم و گاهی نمونه‌برداری‌های زمان‌بندی شده انجام می‌شود تا اگر شواهدی از رشد سرطان وجود داشته باشد درمان لازم انجام گیرد.
گوجه‌فرنگی نمی‌گذارد سرطان بگیرید

فلز روی برای درمان پروستات‌های ملتهب یا بزرگ بسیار مفید است. بررسی‌ها نشان داده کمبود روی بر بزرگ شدن پروستات اثر دارد بنابراین خوردن غذاهای حاوی روی یا خوردن مکمل‌های روی توصیه می‌شود. خوردن گوجه فرنگی نیز بسیار مفید است. تحقیقات نشان داده آنهایی که هر هفته ۱۰عدد گوجه فرنگی می‌خورند، ۵۰درصد کمتر به سرطان پروستات مبتلا می‌شوند. در واقع خوردن گوجه فرنگی احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می‌دهد؛ به دلیل وجود «پیگمان» در گوجه فرنگی است. «پیگمان» قوی‌ترین و موثرترین کاروتن است که تاکنون کشف شده و دلیل قرمزی رنگ گوجه فرنگی است. چه آزمایش‌هایی باید انجام شود؟

آزمایش راست روده: در این آزمایش پزشک اندازه، برآمدگی و سفت بودن پروستات را بررسی می‌کند.

آزمایش آنتی‌ژن پروستات: در این آزمایش خون مقدار پروتئین PSA که توسط سلول‌های پروستات تولید می‌شود، اندازه‌گیری می‌شود. بالا بودن میزان این پروتئین نشان‌دهنده سرطانی یا غیرسرطانی بودن پروستات است. مردانی که مقادیر بالای PSA یا دیگر علائم سرطان را دارند باید نمونه‌برداری پروستات انجام دهند. در مواردی هم ممکن است پایین بودن مقدار PSA نشان‌دهنده سرطان پروستات باشد.
مصرف سوسیس و کالباس به‌دلیل افزایش جمعیت جوان و بالارفتن ساعات اشتغال به‌کار افراد در کشور به طرز فزاینده‌ای رو به افزایش است.

این میزان افزایش در سال‌های اخیر بسیار نگران‌کننده شده است به‌طوری که مسئولان وزارت بهداشت در سال‌های اخیر بارها نگرانی خود را از این مسئله ابراز کرده بودند. به گفته دکتر رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو، مباحث بهداشتی مشکل اصلی فرآورده‌های پروتئینی (سوسیس و کالباس) نیست بلکه مشکل اصلی آن است که تغذیه جامعه به‌ویژه کودکان و نوجوانان را برهم می‌زند. بر این اساس مصرف افراطی و روزانه این فرآورده‌ها به هیچ وجه توصیه نمی‌شود و از نظر تغذیه‌ای کاری خطرناک است.

[تصویر:  290331_101.jpg]
با مصرف زیاد سوسیس و کالباس دچار این بیماری ها می شوید


سرانه مصرف

سرانه مصرف سوسیس و کالباس در اروپا ۶۴ و در ایران ۴ کیلوگرم در سال است اما به‌دلیل جوان بودن جمعیت کشور و همچنین سرعت و سهولت تهیه این فرآورده‌ها، مصرف آنها در سفره ایرانیان رو به افزایش است.

نیتروزامین، ماده‌ای سرطان‌زا

نیترات و نیتریت به‌دلیل اینکه ماندگاری سوسیس و کالباس را بالا می‌برد و رنگ آنها را صورتی می‌کند به فرآورده‌ها اضافه می‎شود اما زمانی که این دوماده حرارت داده می‎شوند، به نیتروزامین که ماده‎ای سرطان‌زاست تبدیل می‎شوند.

اثر تجمعی

موادی مانند سوسیس و کالباس که امکان دارد برای بدن مزاحم باشند یا در مواردی مسموم باشند، اثر تجمعی دارند که باعث آسیب‌رسانی به بدن می‌شوند.

پروتئین‌های دست دوم دیرهضم

سوسیس و کالباس جزو آن دسته از فرآورده‌های پروتئینی دست دوم هستند که دیرهضم می‌شوند و جذب پروتئین از آنها به بدن کمتر است. همچنین به‌دلیل نمک‌سود شدن انواع کالباس و سوسیس مثل کالباس و سوسیس‌های دودی جذب کلسیم و پروتئین کاهش می‌یابد و در نهایت باعث پوکی استخوان می‌شوند.

چربی و ترانس بالا

سوسیس و کالباس دارای چربی زیادی هستند. محتوای چربی به‌ویژه چربی‌های اشباع و ترانس در این محصول بسیار بالاست. مصرف بیش از حد مواد افزودنی در سوسیس و کالباس خطرناک است و رادیکال‌های آزاد که بر اثر استفاده از این مواد به‌وجود می‌آید، می‌تواند یک سلول سالم را به سمت سرطانی شدن سوق دهد.

خطر ابتلا به دیابت

مصرف روزانه 50 گرم سوسیس و کالباس گوشت خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را به میزان 42درصد و ابتلا به دیابت را تا 19درصد افزایش می‌دهد. این در حالی است که حتی با خوردن دو برابر این مقدار گوشت قرمز این خطر سلامت افراد را تهدید نمی‌کند.

نتایج یک نمونه‌برداری

در شهریور سال ۱۳۸۸ اداره استاندارد تهران اقدام به نمونه‌برداری از ۲۶ نمونه سوسیس و کالباس و همبرگر از مراکز عرضه و فروشگاه‌های زنجیره‌ای کرد و این نمونه‌ها از نظر منشأ بافت گوشتی مورد آزمون قرارگرفتند. نتایج این آزمون نشان داد که از ۲۰ نمونه سوسیس و کالباس ۱۸ مورد با استانداردهای سلامت مطابقت نداشتند.
لینک مرجع