تالار گفتمان وب سایت ختم قرآن مجید

نسخه کامل: کتک زدن زنان
شما در حال مشاهده نسخه متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
سلام،
هفته ی گذشته در قرآن به آیه ی 34 سوره ی مبارکه ی نساء برخوردم که در آن به مردان حق داده شده که زنان را کتک بزنند، گر چه این اولین مرحله ی تنبیه زنان نبود ولی اصلا منصفانه به نظر نمی رسید، به تفسیر نمونه هم مراجعه کردم ولی در پایان قانع نشدم. با این که می دانم در پس هر آیه ای از قرآن نشانه ای از عدل و حکمت خداوند وجود دارد ولی نمی دانم چرا هیچ کدام از این دو را نتوانستم نه در خود آیه و نه در تفسیر آن پیدا کنم، چنان چه بتوانید دلایلی قانع کننده که با حقوق بشر سازگار باشند و حتی المقدور از دیدگاه یک زن بازنگری شوند را ارائه دهید، بسیار متشکر خواهم بود. بی شک تمام تلاش ما تطبیق مسائل روز با قرآن و پی بردن به مفاهیم آن که برای همه ی زمان هاست می باشد.
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام دوست عزیز

متن آیه34 سوره نساء:

الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاء بِمَا فَضَّلَ اللّهُ بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ وَبِمَا أَنفَقُواْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِّلْغَيْبِ بِمَا حَفِظَ اللّهُ وَاللاَّتِي تَخَافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَاهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضَاجِعِ وَاضْرِبُوهُنَّ فَإِنْ أَطَعْنَكُمْ فَلاَ تَبْغُواْ عَلَيْهِنَّ سَبِيلاً إِنَّ اللّهَ كَانَ عَلِيًّا كَبِيرًا

ومعنی:مردان، سرپرست و نگهبان زنانند، بخاطر برتريهايى كه خداوند (از نظر نظام اجتماع) براى بعضى نسبت به بعضى ديگر قرار داده است، و بخاطر انفاقهايى كه از اموالشان (در مورد زنان) مى‏كنند. و زنان صالح، زنانى هستند كه متواضعند، و در غياب (همسر خود،) اسرار و حقوق او را، در مقابل حقوقى كه خدا براى آنان قرار داده، حفظ مى‏كنند. و (اما) آن دسته از زنان را كه از سركشى و مخالفتشان بيم داريد، پند و اندرز دهيد! (و اگر مؤثر واقع نشد،) در بستر از آنها دورى نماييد! و (اگر هيچ راهى جز شدت عمل، براى وادار كردن آنها به انجام وظايفشان نبود،) آنها را تنبيه كنيد! و اگر از شما پيروى كردند، راهى براى تعدى بر آنها نجوييد! (بدانيد) خداوند، بلندمرتبه و بزرگ است. (و قدرت او، بالاترين قدرتهاست.) (34)

در تفسیر نور،اینگونه این آیه تفسیر شده است:

...وقتی راههای مسالمت آمیز سود نبخشید،یا باید دست از انجام وظیفه کشید،یا باید در صورت تاثیر نداشتن موظه و قهر،خشونت به خرج داد. به گفته ی روانشناسان بعضی افراد حالت مازو شیسم(آزاد طلبی) پیدا می کنند که تنبیه مختصر بدنی،برایشان همچون مرهم است.در تنبیهات بدنی هم ،اسلام سفارش کرده که نباید به مرحله کبودی جسم یا زخمی شدن بدن برسد.به علاوه مرد متخلف هم گاهی توسط قاضی تنبیه بدنی میشود.


رسول خدا (ص)فرمود:کتک شما نباید به نحوی باشد که اثر آن در جسم زن نمودی بکند ،یا کنک نشانه خود نمایی واظهار قدرت مرد باشد که زهره چشمی بگیرد.((ضربا غیر مبرج)) {1}

امام صادق (ع)فرمودند:.....و مقصود از وَاضْرِبُوهُنَّ،زدن با چوب مسواک و شبیه آن است ،زدنی که از روی رفق و دوستی باشد.


پ ن:1-تفسیرطبری،ج5،ص68 ودر المنثور،ج2،ص522.

2-من لا یحضره الفقیه،ج3،ص521.
آخه قربون امام صادق بشم مگه با جوب مسواک هم میشه کتک زد...
شوخی کردم مطالب بالا خوب و برام تزگی داشت
ممنون
لینک مرجع